MID Travel Utazási Iroda - KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!

• Bel- és külföldi utazások • Céges utak • Osztálykirándulások • Zarándokutak • Utasbiztosítás

Nyitvatartás: keddtől péntekig 8-10 óra, szerda és csütörtök 15-16 óra. További időpont igény esetén kérjük telefonon egyeztessen velünk.

Cím: 6727 Szeged, Délceg utca 11.   ☎: +36204312094 ✉: info@midtravel.hu

6 barlang 3 nap alatt

Felszín alatti csodák a szlovák-magyar határon
2020. május 1–3.
(péntek – szombat – vasárnap)

Tervezett program:
1. nap:
2020. május 1-jén (pénteken) 5 órakor indulunk Szegedről, a Rókusi krt-i TESCO Extra parkolóból. Folyamatos utazással és rövid megállókkal érkezünk meg az 1995 óta UNESCO világörökségi listán szereplő Aggteleki karsztvidékre. A magyar-szlovák országhatár szeli ketté a karsztvidéket, az északi részét nevezik Szlovák karsztvidéknek. A mai napon a karsztvidék mindkét oldalával megismerkedünk. A programot a barlangrendszer magyarországi részének megismerésével kezdjük. A Vörös-tói bejáratnál középtúrán veszünk részt, melynek során egészen a Jósvafői kijáratig sétálunk. Ez a túra a barlangrendszer leglátványosabb útvonala. Itt található az Óriások terme 200 m-es hosszúságával és 60 m-es magasságával. Rövid szünet után tovább utazunk a szlovák oldalon található Domicára. A Szlovák-karszt Nemzeti Park leglátványosabb és leghosszabb barlangja a Domica. A délutánt itt töltjük el. Az élménydús programok után Kazincbarcikára indulunk, ahol szállással és vacsorával várnak bennünket.

2. nap:
A reggeli elfogyasztása után ismét Szlovákia felé vesszük az útirányt. Első programunkat a martonházai Aragonit barlang felkeresése nyitja, majd innen a jég birodalmába utazunk, a Dobsinai jégbarlanghoz. A természeti szépségek után az egykori Andrássy-birtokra, Betlérre látogatunk el. Itt található a történelmi Magyarország egyik legnagyobb épségben fennmaradt, eredeti bútorokkal berendezett kastélya. Az Andrássyak egykori vadászkastélyában berendezett páratlanul gazdag enteriőrkiállítás (értékes bútorok, festmények, vadász trófeák) mellett a térség egyik legszebb kastélyparkja teszi teljessé az élményt. Végül a felvidéki élményeinket Rozsnyóval zárjuk. Sétát teszünk a hangulatos belvárosban, a szabad program keretében elfogyasztott kávéhoz ajánljuk a „rozsnyói krémes” megkóstolását is. Az élménygazdag napunkat közös vacsora zárja Kazincbarcikán.

3. nap:
Reggeli után Edelénybe indulunk. Itt található a L’ Huillier – Coburg- kastély, amely hazánk hetedik legnagyobb kastélya, a magyarországi barokk építészet kiemelkedő emléke. A kastályt a 19. század elején L’Huillier Ferenc János, egri várkapitány építtette a Bódva-folyó által körül ölelt szigetre. Magyarország egyetlen kastélyszigete itt található. A kastélyprogram után a Bükk hegység keleti szélénél, a Szinva és a Garadna völgyek találkozásánál fekvő festői szépségű Lillafüredre utazunk. Itt rejtőzik a Meseautó c. filmből jól ismert neoreneszánsz Palotaszálló, Magyarországon egyedülálló mésztufabarlang, az Anna-barlang valamint a különleges cseppköveiről híres Szent István barlang. Szabadprogram után hazafelé vesszük az útirányt. Szegedre érkezés a késő esti órákban várható.

Részvételi díj: 40.490,- Ft/fő (Törzsutasainknak 38.500,-/fő), amely összeg tartalmazza: az útiköltséget, a két éjszakai szállodai szállás díját, a félpanziós bőséges ellátást, az idegenvezető díját, az idegenvezetés és a helyi vezetők díját.
Egyágyas felár: 9.000,-/fő

A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, és a belépő jegyek árát!
Utasbiztosítás ára: 1.500,-/fő (felnőtt számára)

Belépők:
Vörös-tó Aggteleki karszt középtúra: felnőtt 2.700,-, kedvezményes: 1.900,- Ft/fő. Domica cseppkőbarlang belépő: csónakázással; felnőtt 9 euro, kedvezményes 8 euro/fő, csónakázás nélkül; felnőtt 6 euro, kedvezményes 5 euro/fő. Aggtelek rövid túra: felnőtt jegy 2.400,- Ft/fő, nyugdíjas 1.700,- Ft/fő. Martonháza Aragonit barlang: felnőtt 8 euro/fő, nyugdíjas/diák 7 euro, Kisdiák 6-16 év: 4 euro. Dobsinai Jég-barlang: felnőtt 8 euro, nyugdíjas/diák: 7 euro/fő. Betléri kastély belépő: felnőtt 8 euro/fő, nyugdíjas 5 euro/fő. Edelény, a L’ Huillier – Coburg-kastély belépő: felnőtt 1.600,- kedvezményes 800,-/fő. Szent István barlang belépő: 1.500,- kedvezményes 1.000,-/fő. Anna-barlang belépő: felnőtt 1.500,- kedvezményes 1.000,-/fő.

Felszállási lehetőség:
05.20-kor Szatymazon, 05.45-kor Balástyán, 06.00-kor Kisteleken, 06.30-kor Kiskunfélegyházán, 07.00-kor Kecskeméten (Auchen parkoló).

Kérjük, jelezzék mielőbb utazási szándékukat!
Ülésrendet készítünk! A jelentkezések sorrendjében az előleg befizetésekor lehet a helyet lefoglalni.

Jelentkezés és további információ:
06 20 4312 094
info@midtravel.hu
www.midtravel.hu