MID Travel Utazási Iroda - KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!

FELTÖLTÉS ALATT!

• Bel- és külföldi utazások • Céges utak • Osztálykirándulások • Zarándokutak • Utasbiztosítás

Szeretettel köszöntjük a MID Travel Utazási Iroda honlapján! Bízunk benne, hogy kirándulásaink elnyerik az Ön tetszését és szívesen utazik velünk! Utazási irodánk mottója: KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK! Fontosnak tartjuk, hogy utasaink családias hangulatban, ismerős utastársak társaságában éljenek át újabb élményeket, szép és emlékezetes pillanatokat!

Híres íróink nyomában - Mikszáthfalva, Alsósztregova és Csesztve

2023. március 18 (szombat)

A magyar irodalom szerelmeseit, Mikszáth és Madách rajongókat várunk, kerek születési jubileumokat ünnepelve a 2023. március 18-án (szombat) 5 órakor, Szegedről, a Rókusi krt-i Tesco Extra parkolóból induló programunkra. A balassagyarmati határátkelés után az első program a szlovákiai Szklabonyán kezdődik, melyet hivatalosan is Mikszáthfalvának hívnak. Itt született a legnagyobb palóc írónk 1847-ben, így még a programírás időpontjában (2022) 175 évvel ezelőtt. Az író emlékházában teszünk látogatást, amely a szülőház helyén épült meg. A ház helyiségei őrzik a családi relikviákat, képeket, eszközöket és tárgyakat, melyek látványa nagy élményt jelent számunkra, mellette az a tény, hogy a felújított szép épület mellett a községnek a neve is az író iránti tiszteletet hangsúlyozza, hogy még Mikszáth életében (1899-ben) Mikszáthfalvának nevezték el. A közelben lévő temetőben megtekintjük szüleinek és testvérének a sírját is. Mikszáthfalváról továbbutazunk Alsósztregovára, ott látogatást teszünk a Madách-kastélyban, ahol 200 éve (1823) született a magyar drámaírás legjelentősebb alakja, az Ember tragédiájának szerzője Madách Imre. A kastély ma emlékmúzeum, melyhez Madách életének két szakasza kötődik: ahol született, s tragikusan alakuló élete végén, fiatalon, 41 évesen elhunyt. Mozgalmas és családi, egyéni tragédiákkal teli élete az alsósztregovai kúriában fejeződött be, itt nyugszik a családi sírhelyen. Aktív munkásságának nagy része Csesztvéhez kötődik, így búcsút véve Szlovákiától, visszautazunk Balassagyarmat mellé. A csesztvei kúriát Madách Imre építette és 1845-1853 végéig itt lakott, dolgozott és alkotott. A kúriában született fia Madách Aladár, és több jelentős híres ember is megfordult itt, például Arany János. A szabadprogram után hazafele vesszük az útirányt. Szegedre érkezés a késő esti órákban várható.

Részvételi díj: 16.500,-/fő, amely összeg tartalmazza az úti költséget és az idegenvezetés díját.

A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, a helyi vezetők díját és a belépők árát.

Belépők

  • Mikszáthfalvai Emlékház: felnőtt 4 euró/fő, nyugdíjas 3 euró/fő tárlatvezetés: 1 euró/fő
  • Alsósztregovai Madách-kastély múzeum: felnőtt 5 euró/fő, nyugdíjas 3 euró/fő tárlatvezetés: 1 euró/fő.
  • Csesztvei Madách-kúria emlékmúzeum: felnőtt: 1.000,-/fő, nyugdíjas (62-70 éves kor között): 500,-/fő, 70 éves kor felett ingyenes, diákjegy: 300,-/fő

A belépőárak tájékoztató jellegűek.
Ülésrendet készítünk! A jelentkezések sorrendjében a részvételi díj befizetésekor lehet a helyet lefoglalni.

Copyright (c) MID Travel 2022-2023