MID Travel Utazási Iroda - KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!

FELTÖLTÉS ALATT!

• Bel- és külföldi utazások • Céges utak • Osztálykirándulások • Zarándokutak • Utasbiztosítás

Szeretettel köszöntjük a MID Travel Utazási Iroda honlapján! Bízunk benne, hogy kirándulásaink elnyerik az Ön tetszését és szívesen utazik velünk! Utazási irodánk mottója: KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK! Fontosnak tartjuk, hogy utasaink családias hangulatban, ismerős utastársak társaságában éljenek át újabb élményeket, szép és emlékezetes pillanatokat!

A Dunakanyar tavasszal - Zebegény, Márianosztra és Esztergom

2023. március 25. (szombat)

2023. március 25-én (szombaton) 5:30 órakor indulunk a Rókusi krt-i Tesco Extra parkolóból. Első programunk Dunakanyar leghangulatosabb falujában, Zebegényben lesz. Itt található a magyar szecessziós templomépítészet kiemelkedő alkotása a Havas Boldogasszony templom, amelyet Kós Károly és tervezőtársai álmodtak meg. Zebegényben élt és alkotott a 20. század egyik kiemelkedő magyar festőművésze, Szőnyi István. Megtekintjük a házából és műterméből kialakított emlékkiállítást. A művész legfontosabb munkáit eredeti szülőhelyükön csodálhatjuk meg. Ezt követően a Börzsöny délnyugati oldalában elhelyezkedő híres búcsújáróhelyre, Márianosztrán utazunk. Megtekintjük a Magyarok Nagyasszonya Bazilikát, melynek fő látványossága a Czestochowai Fekete Mária kegykép másolata. Lengyelországi Czestochowában Laszkiri Cyprián lengyel pálos megfestette a czestochowai kegykép másolatát. Mielőtt a Márianosztrai templomnak ajándékozták volna, hozzáérintették a Czestochowában lévő Nagy Lajos által adományozott csodatevő kegyképhez, mert a művészi értéken túl, annak minden kegyelmi erejét is szerették volna Márianosztrának ajándékozni. A szlovákiai Párkányból csodálatos rálátásunk lesz a Duna túlpartján fekvő Esztergomra. A Mária Valéria-hídon keresztüljutunk át a Duna jobb partjára. Esztergomi programunk során megtekintjük az Esztergomi bazilikát, teljes nevén Nagyboldogasszony és Szent Adalbert Főszékesegyházat. Mindent a Bazilikáról c. program során megtekintjük a bazilikát, az altemplomot és a kincstárat. Esztergomi szabadprogram után hazaindulunk. Szegedre érkezés az esti órákban várható.

Részvételi díj: 15.900,-/fő, amely tartalmazza az úti költséget és idegenvezetés díját.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépők árát.

Belépők

  • Szőnyi István Emlékmúzeum: teljesárú: 1200,-/fő, kedvezményes: 600,-/fő, tárlatvezetés díja: 250,-/fő
  • Esztergomi bazilika tárlatvezetés díja: 600,-/fő, altemplom: 500,-/fő, kincstár / nyugdíjas: 750,-/fő, 70 év felett díjmentes, tourguide system: 550,-/db

A belépőárak tájékoztató jellegűek.
Felszállási lehetőség: Szegeden
Ülésrendet készítünk! A jelentkezések sorrendjében a részvételi díj befizetésekor lehet a helyet lefoglalni.

(Fotók: Esztergom Tourinform | https://szonyimuzeum.hu/)

Copyright (c) MID Travel 2022-2023