MID Travel Utazási Iroda - KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!

FELTÖLTÉS ALATT!

• Bel- és külföldi utazások • Céges utak • Osztálykirándulások • Zarándokutak • Utasbiztosítás

Szeretettel köszöntjük a MID Travel Utazási Iroda honlapján! Bízunk benne, hogy kirándulásaink elnyerik az Ön tetszését és szívesen utazik velünk! Utazási irodánk mottója: KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK! Fontosnak tartjuk, hogy utasaink családias hangulatban, ismerős utastársak társaságában éljenek át újabb élményeket, szép és emlékezetes pillanatokat!

Bakony és Balaton - Veszprém és Tihany

2023. április 11. (kedd)

2023. április 11-én (kedd) 5:30-kor indulunk Szegedről, a Rókusi krt-i Tesco Extra parkolóból. A délelőtt folyamán érkezünk az idei év Európa Kulturális Fővárosa cím nyertes Veszprémbe. A veszprémi programunk során ellátogatunk a várnegyedbe, ahol a térség fő egyházi és kulturális épületeit és intézményeit találjuk. Felkeressük a Szent Mihály-főszékesegyházat, amely a Veszprémi Főegyházmegye főtemploma. Ezen a helyen az első templom az államalapítás korában épült, minden bizonnyal ez hazánk legrégibb székesegyháza. Mai formáját 1910-re érte el. A 13. századi Gizella-kápolnában a magyarországi román stílusú festészet kiemelkedő alkotásai találhatóak. A megyeháza impozáns, neoreneszánsz épülete a századfordulón épült, közelében van Petőfi Sándor nevét viselő veszprémi színház. Olyan ismert színművészek alkottak itt, mint Latinovits Zoltán vagy féltestvére Bujtor István. Az épület a hazai szecesszió iskolapéldája. Ezt követően a Balatonhoz, Tihanyba utazunk. Hazánk egyik legszebb fekvésű települése, látványos táji és természeti adottságokban bővelkedő község. A község központjában áll a Tihanyi Bencés Apátság, amelyet 1055-ben alapított I. András király. Az apátságalapító okiratában a magyar nyelv első fennmaradt szórvány emlékei is olvashatóak. Közösen megtekintjük az apátsági templomot. Szabadprogram Tihany központjában. Délután indulunk haza. Szegedre érkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj: 16.900,-/fő, amely tartalmazza az útiköltséget és az idegenvezetés díját.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépők árát!

Belépők

  • Szent Mihály székesegyház belépő: hamarosan
  • Boldog Gizella-kápolna belépő: hamarosan
  • Tihanyi Bencés Apátság teljes árú belépő 2.200,-/fő, nyugdíjas és diák belépő: 1.300,-/fő, tárlatvezetés díja: 400,-/fő.

A belépőárak tájékoztató jellegűek.
Felszállási lehetőség: Szegeden és Algyőn
Ülésrendet készítünk! A jelentkezések sorrendjében a részvételi díj befizetésekor lehet a helyet lefoglalni.

(Fotók: Saját felvételek)

Copyright (c) MID Travel 2022-2023