MID Travel Utazási Iroda - KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!

FELTÖLTÉS ALATT!

• Bel- és külföldi utazások • Céges utak • Osztálykirándulások • Zarándokutak • Utasbiztosítás

Szeretettel köszöntjük a MID Travel Utazási Iroda honlapján! Bízunk benne, hogy kirándulásaink elnyerik az Ön tetszését és szívesen utazik velünk! Utazási irodánk mottója: KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK! Fontosnak tartjuk, hogy utasaink családias hangulatban, ismerős utastársak társaságában éljenek át újabb élményeket, szép és emlékezetes pillanatokat!

Bécsi-erdő mesebeli tájain

2023. május 13-14. (szombattól vasárnapig)

2023. május 13-án (szombaton) 4 órakor indulunk Szegedről, a Rókusi krt-i Tesco Extra parkolóból. Első programunk a középkori hangulatot árasztó Liechtenstein nagyhercegi család romantikus lovagvárának megtekintése lesz. A Kalenderberg-hegy északi oldalán, sziklaszirtre épült vár a Bécsi-erdő szimbóluma. A várlátogatást követően Európa legnagyobb felszín alatti tavához, a hinterbrühl-i Seegrottéhez látogatunk el, amely Ausztria egyik különleges természeti látnivalója. A sétahajózás után a közeli Mödling hangulatos belvárosával ismerkedünk meg. Ellátogatunk a régi városházához és a gótikus Szent Otmár plébániatemplomhoz. Szabadprogram után Sopronba utazunk, ahol szállásfoglalás és vacsora következik.

2. nap: reggeli elfogyasztása után osztrák-magyar közös történelmünk hírhedt helyszínéhez, Mayerlingbe utazunk. A hajdan itt állt vadászkastélyban követett el öngyilkosságot Ferenc József fia, Rudolf trónörökös miután szerelmét Vetsera Mária bárókisasszonyt agyon lőtte. A vadászkastély helyére épített karmelita kolostort tekintjük meg. Ezután Laxenburgba látogatunk el, amely a 13. század óta a Habsburgok tulajdona volt. Itt töltötte mézes heteit Sissi Ferenc Józseffel. Később Sissi itt adott életet fiának Rudolfnak. A 19. század második felében az osztrák társasági élet központjaként színházi előadások és versenyek színtere volt. A kastély megtekintése mellett lehetőség lesz az elegáns kastélyparkban sétálni egyet. Késő délután indulunk haza. Szegedre érkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj: 47.900,-/fő, amely tartalmazza az útiköltséget, a szállásdíját szállodában, a félpanziós ellátást és az idegenvezetés díját.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépők díját, a helyi vezetők díját és az utasbiztosítást.

Belépők

  • Liechtenstein-kastély: 9 euro/fő
  • Hinterbrühl-i tavasbarlang: 16 euro/fő
  • Mayerlingi-kastély: 8,20 euro/fő
  • Laxenburgi-kastély: 14 euro/fő

A belépőárak tájékoztató jellegűek.
Felszállási lehetőség: Szegeden.
Ülésrendet készítünk! A jelentkezések sorrendjében a részvételi díj befizetésekor lehet a helyet lefoglalni.

(Fotók: http://seegrotte.at/ - Saját felvételek)

Copyright (c) MID Travel 2022-2023