MID Travel Utazási Iroda - KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!

FELTÖLTÉS ALATT!

• Bel- és külföldi utazások • Céges utak • Osztálykirándulások • Zarándokutak • Utasbiztosítás

Szeretettel köszöntjük a MID Travel Utazási Iroda honlapján! Bízunk benne, hogy kirándulásaink elnyerik az Ön tetszését és szívesen utazik velünk! Utazási irodánk mottója: KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK! Fontosnak tartjuk, hogy utasaink családias hangulatban, ismerős utastársak társaságában éljenek át újabb élményeket, szép és emlékezetes pillanatokat!

Az ördöglovas kastélyában

Bajna és Majkpuszta

2023. május 13. (szombat)

2023. május 13-án (szombat) reggel 6:30-kor indulunk a szegedi Rókusi krt-i TESCO Extra parkolóból. Kirándulásunk első célpontja a Gerecse-hegység keleti lábánál fekvő Bajna, ahol 2021 decemberében adták át a nagyközönségnek a felújított Sándor-Metternich kastélyt. Hild József tervei alapján klasszicista stílusban épült, mára kívül-belül megújult hófehér bajnai kastély egykor az Ördöglovas, vagyis gróf Sándor Móric és családja otthonául szolgált. A lélegzetelállító lovaskalandjairól híres gróf a legenda szerint egy alkalommal saját kastélya erkélyéről is leugratott, és az épületben is gyakran lovon járt. A megszépült főépület új, élményalapú, interaktív tárlata modern szimulációs eszközök segítségével vonja be a látogatót Sándor Móric hajmeresztő lovas ugratásaiba és kalandjaiba.A kastély későbbi örököse, Metternich-Sándor Paulina is apja nyomdokaiba lépett hírnévszerzés tekintetében: ő diktálta a divatot a 19. századi Párizsban, divatklubot alapított Bécsben, Richard Wagner neki ajánlotta egyik darabját, és Edgar Degas is megfestette őt. A dámák utánozták öltözködését, kifinomult stílusát. A bajnai kastély felújított termeiben beleshetünk Paulina elegáns ruhatárába is. A bajnaiak plébániatemplomát Szent Adalbert tiszteletére szentelték fel. Az eredetileg gótikus templomot Sándor Mihály kegyúr építette át barokk stílusban. Ezt követően Majkpusztára látogatunk el. A 18. században telepedtek meg itt a kamalduli rend hallgatási fogadalmat tett remetéi. Az Európában egyedülálló módon fennmaradt épületegyüttes az erdő közepén egy tó közelségében fekszik. Gróf Esterházy József építtette a remeteséget, a középen egykoron állt templom alapjait 1753-ban tették le. A templomtorony körül tizenhét puritán cellaház és az egykori kolostor, későbbi Esterházy-kastély épülete őrzi a valaha itt élt remeték emlékét. A fallal körbezárt terület apró házai arisztokrata családok adományaiból épültek, donációjukat a házak főhomlokzatán látható családi címerek jelzik. A kolostorban korhű módon berendezett helyiségeken keresztül megismerhető a remeték élete. A különös nyugalmat árasztó falak között sétálva átélhető a hallgatásban élő szerzetesek békéje. Szabadprogram után hazafele indulunk. Szegedre érkezés az esti órákban várható.

Részvételi díj: 16.900,-/fő, amely magába foglalja az útiköltséget és az idegenvezetés díját.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépők díját, a helyi vezetők díját és az utasbiztosítást.

Belépők

  • Bajnai Sándor-Metternich-kastély: felnőtt jegy: 3.000,-/fő, kezdeményes jegy: 1.500,-/fő. Ingyenes 70. életévét betöltött látogatónak, fogyatékkal élőnek és 1 fő kísérőjének, közoktatásban dolgozó pedagógusnak.
  • Majki Kamalduli Remeteség: felnőtt jegy: 3.000,-/fő, kezdeményes jegy: 1.500,-/fő. Ingyenes 70. életévét betöltött látogatónak, fogyatékkal élőnek és 1 fő kísérőjének, közoktatásban dolgozó pedagógusnak.

A belépőárak tájékoztató jellegűek.
Felszállási lehetőség: Szegeden, Algyőn, Hódmezővásárhelyen és Makón
Ülésrendet készítünk! A jelentkezések sorrendjében a részvételi díj befizetésekor lehet a helyet lefoglalni.

(Fotók: https://majkiremeteseg.hu/ | https://bajnaikastely.hu/)

Copyright (c) MID Travel 2022-2023