MID Travel Utazási Iroda - KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!

FELTÖLTÉS ALATT!

• Bel- és külföldi utazások • Céges utak • Osztálykirándulások • Zarándokutak • Utasbiztosítás

Szeretettel köszöntjük a MID Travel Utazási Iroda honlapján! Bízunk benne, hogy kirándulásaink elnyerik az Ön tetszését és szívesen utazik velünk! Utazási irodánk mottója: KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK! Fontosnak tartjuk, hogy utasaink családias hangulatban, ismerős utastársak társaságában éljenek át újabb élményeket, szép és emlékezetes pillanatokat!

A Déli-Kárpátokban Pünkösdkor

Retyezát és Páring-hegységek

2023. május 27-29. (szombattól hétfőig)

1. nap: 2023. május 27. (szombaton) 5 órakor indulunk Szegedről, a Rókusi krt-i Tesco Extra parkolóból. Határátlépés Nagylaknál. Első programunk az Erdélyi-érchegységben, a Fehér-Körös partján fekvő Brád városában lesz, ahol az aranymúzeumot tekintjük meg. Az aranybányászat kezdete a római korhoz kapcsolódik. Dacia római tartomány egyik legjelentősebb aranylelő helye ebben a térségben volt. A kiállítási tárgyak az Érchegység aranybányáiból kerültek a múzeumba. Ezután a termálvízéről híres Algyógyfürdőbe látogatunk el. Itt található Algyógy-patak 15 m termálvízesése, amelyet egy termálforrás táplálja, ami télen a nagy fagyok ellenére sem fagy be. A kis város másik látványossága az egykori római fürdő maradványai. Ezt követően Csernakeresztúrra utazunk, ahol 2 éjszakát töltünk és finom vacsorával várnak bennünket.

2. nap: reggeli elfogyasztása után a történelmi Magyarország déli határán fekvő Páring-hegységhez utazunk. A szénbányászatáról híres Petrozsényt érintve érkezünk meg Páring-hegység lábához, ahol felvonóra szállva 1700 méteres magasságba jutunk, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk. Ezután a Bolii-barlang megtekintése következik, amelyet az évezredek folyamán patakok vájtak ki. A mészkő barlang bejárása után egy újabb természeti különlegességet, a Véka-szurdokot keressük fel. Őraljaboldogfalván találjuk a Kendeffy-család uradalmi templomát, amely római kori erőd alapjaira épült. A templom falain 13. és 15. századi freskókat csodálhatunk meg. Este finom vacsorával várnak bennünket a szálláson.

3. nap: reggeli elfogyasztása után a Retyezát-hegységbe utazunk. A demsus-i Szent Miklós templomról azt tartják, hogy Erdély egyik legidősebb temploma, közel 2000 éves római sírköveket építettek a falaiba. A Demsus szerepel az UNESCO világörökségi javaslati listán. A Retyezát északi lábánál fekszik Malajesd a váráról és lakótornyáról nevezetes, amelyet a közelmúltban restauráltak. A karánsebesi út mentén található az egykori római Dacia provincia fővárosának Ulpia Traiana Sarmizegetusának maradványai. A 171 éven keresztül fennálló Dáciát 271-ben Aurelianus császár a germán törzsek állandó támadásai miatt kénytelen volt feladni és kiüríteni. A régészeti szabadtéri múzeum bejárása után hazaindulunk. Szegedre érkezés az esti órákban várható.

Részvételi díj: 58.900,-/fő, amely tartalmazza az úti költséget, a 2 éjszakai szállás díját panzióban, a félpanziós ellátást és az idegenvezetés díját.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépők árát, a helyi vezetők díját és az utasbiztosítást.

Belépők

  • Kb. 90 lei/fő
  • Helyi vezető díja: 20 lei/fő

A belépőárak tájékoztató jellegűek.
Felszállási lehetőség: Szegeden és Makón
Ülésrendet készítünk! A jelentkezések sorrendjében a részvételi díj befizetésekor lehet a helyet lefoglalni.

(Fotók: Nisztor Panzió)

Copyright (c) MID Travel 2022-2023