MID Travel Utazási Iroda - KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!

• Bel- és külföldi utazások • Céges utak • Osztálykirándulások • Zarándokutak • Utasbiztosítás

Szeretettel köszöntjük a MID Travel Utazási Iroda honlapján! Bízunk benne, hogy kirándulásaink elnyerik az Ön tetszését és szívesen utazik velünk! Utazási irodánk mottója: KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK! Fontosnak tartjuk, hogy utasaink családias hangulatban, ismerős utastársak társaságában éljenek át újabb élményeket, szép és emlékezetes pillanatokat!

Kuriózumok Ausztria és Németország határán

Sasfészek, München, Königssee, Hallstatt és Salzburg

2024. május 30-június 2.

1. nap:

2024. május 30-án (csütörtökön) a hajnali órákban indulunk Szegedről, a Rókusi krt-i Tesco Extra parkolóból. Rövid pihenőkkel megszakított folyamatos utazással érkezünk meg Salzburgba, ahol helyi idegenvezetőnkkel barangoljuk be a város központját. Megtekintjük a város főbb nevezetességeit: Mozart szülőházát, a Mirabell kastélyt, a város bevásárlóutcáját, a Getreidegasset és ha elég szemfülesek vagyunk, akár a Muzsika hangjából ismert helyszíneket is felismerhetjük. A városnézés után a gollingi szállásunkra utazunk, ahol vacsorával várnak bennünket.

2. nap:

A reggeli elfogyasztása után Németország déli tartományába, Bajorországba indulunk. Ellátogatunk Hitler egykori villájába, a ma már étteremként és kilátóként működő Sasfészekbe, ahonnan tiszta időben páratlan kilátás nyílik az Alpokra. A napot az innen mindössze néhány kilométerre lévő Königsseenél folytatjuk, ahol egy kellemes délutánt töltünk. Lehetőségünk lesz elektromos hajóval átkelni Bajorország egyik jelképévé vált St. Bartholomä kis piros kupolás templomához. A szállásra vezető úton megállunk a salzburgi repülőtérnél, pontosabban a Hangar7-nél. Ez a RedBull 2022-ben elhunyt tulajdonosának, Dietrich Mateschitz-nek a Forma1-es autókból, repülőgépekből és helikopterekből álló gyűjteménye. Testközelből láthatjuk a RedBull Forma1-es csapatának versenyautóit, köztük olyanokat is, amivel Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo is versenyzett. Vacsora a szállodában.

3. nap:

A reggeli elfogyasztása után a Bajorország fővárosába, Münchenbe utazunk. Közel másfél millió lakosságával München Németország harmadik legnagyobb városa – Berlin és Hamburg után következik. A város mottója: Világváros, amelynek szíve van. München neve egybe forrt a BMW autógyárral. Elsőként a bajor márka látogatóközpontjába, ahol megtekintjük a gyár legismertebb modelljeit, kezdetektől napjainkig. Ezt követően belvárosi séta keretei között ismerkedünk meg a város nevezetességeivel. A városnézést követően belvárosi szabadprogram, aki szeretne beülhet egy igazi bajor sörözőbe is. Késő délután indulunk a szállásra, ahol vacsorával várnak bennünket.

4. nap:

A reggeli elfogyasztása után megismerkedünk Gollinggal. Felkeressük azt a templomot, ahol a Csendes éj szerzője, Josef Mohr 1820-21-ben a falu papja volt és megcsodáljuk a falu főutcájának gyönyörűen festett házait. Ezután buszra szállunk és Ausztria talán legismertebb kisvárosába, Hallstattba utazunk. Felvonóval jutunk fel a 360 méter magasan lévő kilátóba, ahonnan pazar kilátás tárul elénk a Hallstatti tóra és a környező hegyekre. Hallstatti szabadprogram után hazaindulunk. Szegedre érkezés a késő esti órákban várható.

Részvételi díj: 159.900 Ft/fő, amely tartalmazza az útiköltséget, a 3 éjszakai szállás díját 3 csillagos szállodában, a félpanziós ellátást és az idegenvezetés díját.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőket, az utasbiztosítást és a helyi vezetők díját.

Belépők:

  • Sasfészek: 30 euró/fő
  • Hajózás a Königssee-n: 23 euró/fő
  • Hallstatti felvonó 21 euró/fő
  • Helyi vezetők díja: 30 euró/fő

A belépők tájékoztató jellegűek!

Az utazáshoz szükséges érvényes személyigazolvány!

Felszállási lehetőség: Szegeden, Algyőn, Hódmezővásárhelyen, Makón, Kiskunfélegyházán, Kecskeméten, a M0-ás és a M1-es mentén.

Copyright (c) MID Travel 2020-2024