MID Travel Utazási Iroda - KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!

FELTÖLTÉS ALATT!

• Bel- és külföldi utazások • Céges utak • Osztálykirándulások • Zarándokutak • Utasbiztosítás

Szeretettel köszöntjük a MID Travel Utazási Iroda honlapján! Bízunk benne, hogy kirándulásaink elnyerik az Ön tetszését és szívesen utazik velünk! Utazási irodánk mottója: KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK! Fontosnak tartjuk, hogy utasaink családias hangulatban, ismerős utastársak társaságában éljenek át újabb élményeket, szép és emlékezetes pillanatokat!

Baja és Gemenc

Részvétel a Bajai Halfőző Fesztiválon

2023. július 7. (szombat)

Hagyományosan minden év július második hétvégéjén, idén 2023. július 6-8. között is várja az érdeklődőket a már több évtizede megrendezésre kerülő Bajai Halfőző Fesztivál. Az 1996-ban először megrendezett esemény mára már a Dél-Alföld régió egyik legnépszerűbb eseményévé nőtte ki magát és rengeteg látogatóval büszkélkedhet. A Bajai Halfőző Fesztivál nemcsak a remek halászléről és a főzés öröméről szól, hanem a bajaiak és a Baját szeretők találkozásáról, az egymásra figyelés öröméről, az egészséges lokálpatriotizmusról is. A XXVI. Bajai Halfőző Fesztiválra 2023. július 7-én látogatunk el.

2023. július 7-én (szombaton) 7 órakor indulunk Szegedről, a Rókusi krt-i Tesco Extra parkolóból. Első programunk a Gemenc déli kapujaként ismert Pörbölyben lesz, ahol az ökoturisztikai központba látogatunk el. Először megtekintjük a „Gemenc kincsei – élet az ártéri erdőben” című interaktív kiállítást, majd Frigyes főherceg felújított, vadászkastélyt mintázó kiállítási pavilonja következik. Ez az épület ad otthont a “Legenda és valóság: a gemenci gímszarvas” című kiállításnak. A pavilon egyedülálló műemlék. Habsburg Frigyes főherceg uradalmainak terményeit, bányaüzemét és trófeakiállítását mutatta be az 1896-os Millenniumi Országos Kiállításon. Ezt követően Bajára utazunk. Első bajai programunk a Duna és Sugovica összefolyásánál lehorgonyzott hajómalomnál lesz. Megtekintjük a halászi skanzent és a hajómalmot. Ezt követően belvárosi séta következik: Szentháromság tér, Grassalkovich-palota. Délután szabadprogram a Halfőző Fesztiválon. Este indulunk haza. Szegedre érkezés az esti órákban várható.

Részvételi díj: 12.500,-/fő, amely tartalmazza az útiköltséget és az idegenvezetés díját.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépők díját, a helyi vezetők díját és az utasbiztosítást.

Belépők

  • Pörbölyi Ökoturisztikai Központ két kiállítása (Legenda és valóság és Gemenc Kincsei): teljes áru kombinált jegy 2.300 Ft/fő, kedvezményes áru kombinált jegy: 1.500 Ft/fő
  • Hajómalom Baján: egységesen 1.000,-/fő

A belépőárak tájékoztató jellegűek.
Felszállási lehetőség: Szegeden, Algyőn, Hódmezővásárhelyen és Makón.
Ülésrendet készítünk! A jelentkezések sorrendjében a részvételi díj befizetésekor lehet a helyet lefoglalni.

(Fotók: https://www.baja.hu/index.php)

Copyright (c) MID Travel 2022-2023