MID Travel Utazási Iroda - KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!

• Bel- és külföldi utazások • Céges utak • Osztálykirándulások • Zarándokutak • Utasbiztosítás

Szeretettel köszöntjük a MID Travel Utazási Iroda honlapján! Bízunk benne, hogy kirándulásaink elnyerik az Ön tetszését és szívesen utazik velünk! Utazási irodánk mottója: KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK! Fontosnak tartjuk, hogy utasaink családias hangulatban, ismerős utastársak társaságában éljenek át újabb élményeket, szép és emlékezetes pillanatokat!

Kalandok Boszniában és Montenegróban

Természetjárás, gasztronómia, hajózás és tengerpart

2024. július 11-14. (csütörtöktől vasárnapig)

1. nap: Ivo Andrić városa Visegrád

2024. július 11-én (csütörtökön) kora reggeli órákban indulunk Szegedről, a Rókusi krt-i Tesco Extra parkolóból. Folyamatos utazás Szerbián keresztül rövid megállókkal útközben. Határátlépés után első programunk a Drina és a Rzav folyó találkozásánál fekvő Visegrád felfedezése. A város jelképe és fő nevezetessége Szokoli Mehmed pasa hídja, melyet névadója az 1571 és 1577 között épült Isztambul–Szarajevó út részeként emeltetett. Erről az építményről szól Ivo Andrić regénye, a Híd a Drinán, melyért 1961-ben irodalmi Nobel-díjat kapott. A híd 2007 óta a Világörökség része. Belvárosi szabadprogram után folytatjuk utunkat a bosnyák, horvát és montenegrói hármashatár közelében lévő Trebinjéhez, ahol szállással és finom vacsorával várnak bennünket.

2. nap: Kék barlang és Adriai-tenger

Reggeli elfogyasztása után fakultatív kirándulás keretei között ellátogatunk Montenegróba. Határátlépés után a Kotori-öbölben hajóra szállunk, és a Kék-barlanghoz hajózunk. A Kék barlang egy olyan, a tenger által a sziklába vájt üreg, ami csak tengeri úton közelíthető meg. A beszűrődő napfény a sziklák belső felületéről úgy világítja meg a barlangban lévő tengervizet, hogy az szinte kéken fluoreszkál. A víz mélysége egyébként 3-5 méter, és kristálytiszta. Ezt követő egy közeli strandon lehetőségünk nyílik az Adriai-tenger vízében fürdőznünk. Délutáni szabadprogram után indulunk vissza Trebinjébe (vacsora).

3. nap: Természetjárás piknikkel a Sutjeska Nemzeti Parkban

Reggeli elfogyasztása után fakultatív kirándulás keretei között lehetőségünk nyílik a Sutjeska Nemzeti Park felfedezésre. Az 1962-ben alapított park Boszniában a legrégebbi, nevét a rajta látványos szurdokkal keresztülfolyó Sutjeska folyóról kapta. Nevezetessége a montenegrói határon található 2386 méteres Maglić, az ország legmagasabb csúcsa. A Perućica szigorúan védett területe, amely Európa utolsó két őserdejének egyike, szintén a park része. Kisbuszokra szállva érkezünk meg nemzeti parkban, ahol sétát teszünk a Skakavac vízeséshez és a Perucica őserdőben. Szabadtéri piknik pedig a Maglic csúcsa alatt valósul meg. Késő délután érkezünk vissza a szállásunkra, ahol elfogyasztjuk vacsoránkat.

4. nap: Emír Kusturica faluja Kustendorf

Reggeli elfogyasztása után búcsút veszünk Trebinjétől és a hazafelé vesszük az útirányt. A szerb határátlépés után felkeressük a világhírű szerb filmrendező Emír Kusturica által megálmodott és felépített etnofalut a Kustendorfot, amely Tara és a Zlatibor hegyek találkozásánál fekszik. A faluban van ortodox templom, művészeti galéria, könyvtár, mozi, cukrászda és a hagyományos szerb konyhát kínáló étterem. A falu bejárása és szabadprogram után folytatjuk utunkat. Szegedre érkezés a késő esti órákban várható.

Részvételi díj: 114.900 Ft/fő, amely tartalmazza az útiköltséget, a 3 éjszakai szállodai szállás díját, a félpanziós ellátást és az idegenvezetés díját.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépők árát, az utasbiztosítást, a fakultatív kirándulásokat és a helyi vezetők díját.

A kiránduláshoz szükséges érvényes személyigazolvány!

Belépők és fakultatív kirándulások ára:

  • 1 napos kirándulás Montenegróba. Hajózás a Kotori-öbölben a Kék barlanghoz, strandolás az Adriai-tenger partján. Ár: 50 euró/fő
  • 1 napos kirándulás a Sutjeska Nemzeti Parkban. Az ár tartalmazza a kisbuszos utazást, a túrázást a Skakavac-vízeséshez és a Perucica őserdőben valamint a pikniket. Ár: 55 euró/fő
  • Borkóstolás (sonka, sajt, házi kenyér, borok és pálinka): 20 euró/fő
  • Borkóstolás (sonka, sajt, házi kenyér, borok és pálinka): 20 euró/fő
  • Kustendorf: 500 dinár/fő
  • Helyi vezetők díja: 20 euró/fő

A belépődíjak tájékoztató jellegűek!

Felszállási lehetőség: Szegeden, Algyőn, Hódmezővásárhelyen és Makón.

Igény esetén transzferbusz Kiskunfélegyházáról és Kecskemétről (feláras). Ingyenes parkolást biztosítunk Szegeden korlátozott számban.

Copyright (c) MID Travel 2020-2024