MID Travel Utazási Iroda - KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!

FELTÖLTÉS ALATT!

• Bel- és külföldi utazások • Céges utak • Osztálykirándulások • Zarándokutak • Utasbiztosítás

Szeretettel köszöntjük a MID Travel Utazási Iroda honlapján! Bízunk benne, hogy kirándulásaink elnyerik az Ön tetszését és szívesen utazik velünk! Utazási irodánk mottója: KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK! Fontosnak tartjuk, hogy utasaink családias hangulatban, ismerős utastársak társaságában éljenek át újabb élményeket, szép és emlékezetes pillanatokat!

Szászföld és a Fogarasi-havasok

Brassó, Nagyszeben, Fogaras, Sinaia és Törcsvár

2023. július 13-16. (csütörtöktől vasárnapig)

Nagyszeben és Fogaras
1. nap: 2023. július 13-án (csütörtökön) 4:30-kor indulunk Szegedről, a Rókusi krt-i Tesco Extra parkolóból. Határátlépés Nagylaknál. Első programunk az erdélyi szászok kulturális és kereskedelmi központjaként ismert Nagyszebenben lesz, amely 2007-ben Európa Kulturális Fővárosa címet viselte. A városnézés során útba ejtjük a barokk városházát, a gótikus evangélikus templomot, a Brukenthal-palotát, amely egykor Erdély kormányzójának kastélya volt. Óvárosi szabadprogram után továbbutazunk Brassó irányába. Útközben megállunk az egykori Fogaras vármegye székhelyén, Fogarason. A város fő látványossága a fogarasi vár Várlátogatogatás után tovább utazunk Brassó mellett fekvő Négyfaluba, ahol szállással és finom vacsorával várnak bennünket.

Fogarasi-havasok és Törcsvár
2. nap: reggeli elfogyasztása után a Transzfogarasi úthoz megyünk, amely a Fogarasi-havasok központi részén keresztül észak-déli irányban köti össze Alsóárpás és Curtea de Argeș településeket, ezt az utat 1970-es években építették és 90 km hosszú, 2042 m magasságig vezet fel, majd egy alagúton halad át a főgerinc alatt. Az út lavinaveszély miatt leginkább csak nyáron van nyitva. Ezt követően ellátogatunk Törcsvárra, amelynek vára a Törcsvári-szorost, a Déli-Kárpátok egyik legfontosabb szorosát védelmezte. Az első várat 1211 és 1215 között a német lovagok építették. Jelenleg múzeum működik benne. A vár bejárása után visszautazunk Négyfaluba, ahol elfogyasztjuk vacsoránkat.

Sinaia és Brassó
3. nap: reggeli elfogyasztása után Románia egyik legfontosabb történelmi jellegű műemlékéhez, a neoreneszánsz stílusban épült Peles-kastélyhoz utazunk, amelyet I. Károly román király nyári rezidenciának építtetett 1873 és 1914 között. A kastély Erdély és Havasalföld határán a Déli Kárpátok vonulatában helyezkedik el, a Prahova folyó völgyében. A kastély megtekintése után Brassóba, az erdélyi szászok egykori központjába, az egykori Brassó vármegye székhelyére látogatunk el. Belvárosi séta során útba ejtjük a híres gótikus Feketetemplomot, a vármegyeházát, a brassói vár megmaradt bástyáit és a történelmi főteret. Szabadprogram után visszautazunk Négyfaluba, ahol finom vacsorával várnak bennünket.

Szászsebes és Szászváros
4. nap: reggeli elfogyasztása után Szeged felé vesszük az útirányt. Fogaras és Nagyszeben mellett elhaladva érkezünk meg a Fehér megyei Szászsebesbe, amely a Sebes folyó partján fekszik. Az első szász telepesek II. Géza idején érkeztek 1150 körül. A városközpontban található az impozáns gótikus templom és a Zápolya-ház, ahol 1540-ben Szapolyai János erdélyi vajda, magyar király hunyt el. Ezután a szászvárosi Szent Ferenc Gyermekmentő Alapítvány által üzemeltett gyermekotthont tekintjük meg. Lehetőség nyílik megismerkedni a gyermekotthon vezetőivel és lakóival, valamint átadjuk a magunkkal hozott adományokat. Ezt követően buszra szállunk és a nagylaki határátkelés után érkezünk meg Szegedre.

Részvételi díj: 89.900,-/fő, amely tartalmazza az útiköltséget, a 3 éjszakai szállás díját 2-3 ágyas elhelyezésben, a félpanziós ellátást és idegenvezetés költségét.

A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, a belépők és tárlatvezetések árát!

Szállás Négyfaluban falusi vendéglátásban.

Belépők

  • Fogarasi vár: teljes áru 30 lei/fő, kedvezményes 15 lei/fő
  • Törcsvári vár: teljes áru 60 lei/fő, kedvezményes 45 lei/fő
  • Sinaia-i kastély: teljes áru: 50 lei/fő, kedvezményes: 25 lei/fő
  • Helyi vezető díja: 10 lei/fő

A belépődíjak tájékoztató jellegűek.
Felszállási lehetőség: Szegeden és Makón
Ülésrendet készítünk! A jelentkezések sorrendjében a részvételi díj befizetésekor lehet a helyet lefoglalni.

(Fotók: https://en.peles.ro/ |  https://www.transfagarasan.net/ |  http://www.castelulbran.ro/)

Copyright (c) MID Travel 2022-2023