MID Travel Utazási Iroda - KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!

FELTÖLTÉS ALATT!

• Bel- és külföldi utazások • Céges utak • Osztálykirándulások • Zarándokutak • Utasbiztosítás

Szeretettel köszöntjük a MID Travel Utazási Iroda honlapján! Bízunk benne, hogy kirándulásaink elnyerik az Ön tetszését és szívesen utazik velünk! Utazási irodánk mottója: KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK! Fontosnak tartjuk, hogy utasaink családias hangulatban, ismerős utastársak társaságában éljenek át újabb élményeket, szép és emlékezetes pillanatokat!

Temesvár, Máriaradna, Világos és Csanád

Részvétel a Nagyboldogasszony-napi búcsún Máriaradnán

2023. augusztus 15-16. (keddtől szerdáig)

2023. augusztus 15-én (kedden) reggel 5 órakor indulunk Szegedről, a Rókusi krt-i Tesco Extra parkolóból. Röszkén, a Páduai Szent Antal római katolikus templomban zarándokút indító litánia után indulunk Arad és Máriaradna irányába. A nagylaki határátlépés után a délelőtti órákban érkezünk meg a történelmi Csanád egyházmegye egyik legismertebb búcsújáró helyéhez Máriaradnára. Részt veszünk a Nagyboldogasszony-napi búcsú programjain: ünnepi szentmise, templom- és kolostorlátogatás, séta a kálvárián. Szabadprogram után az Arad-Hegyalja borvidéken keresztül haladva érkezünk meg világosi Bohus-kastélyhoz, ahol 1849. augusztus 13-án a fegyverletételről egyeztettek a szemben álló felek. A késő délutáni órákban indulunk Temesvárra. Szállásfoglalás és vacsora Temesváron.

Augusztus 16-án (szerda): reggeli elfogyasztása után Temesvár belvárosával ismerkedünk meg. Útba ejtjük az Opera teret, a Szabadság teret (a volt városháza, a Mária-szobor), az Egyesülés teret (volt Losonczy teret) látványosságait Szentháromság szobor, a Csanád egyházmegyénk török kor utáni főszékesegyházának belső megtekintését, követően Klapka György szülőháza, Hunyadi vár zárja a sort. Déli órákban szünetet tartunk, majd továbbutazunk Nagyszentmiklósra, Bartók Béla szülővárosában. A Nákó-kastély előtt lévő szobránál emlékezünk meg a híres zongoraművészre. A zarándokutazásunk utolsó állomása Őscsanád lesz. Közel ezer éve, 1030-ban alapította Szent István király a Csanádi egyházmegyét, melynek élére fia, Szent Imre herceg tanítómesterét, Szent Gellértet állította. Az ősi templom alapjain lévő mai épületet 1870-ben építették fel. A szentély oltárasztalának használt kőkoporsó Szent Gellért püspöké volt. E híres történelmi múlttal rendelkező magasztos helyen zárjuk szentmisével zarándokutunkat. A misét követően indulunk a kiszombori határátkelőre. Szegedre és Röszkére érkezés az esti órákban várható.

Részvételi díj: 33.500,-/fő, amely tartalmazza az útiköltséget, az egy éjszakai szállás árát szállodában 2 ágyas elhelyezésben, a félpanziós ellátást (vacsora és reggeli) és az idegenvezetés díját.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépők árát!

Belépők

  • Belépők: kb. 30 lei/fő

A belépőárak tájékoztató jellegűek.
Felszállási lehetőség: Szegeden, Röszkén, Szentmihályon és Makón.
Ülésrendet készítünk! A jelentkezések sorrendjében a részvételi díj befizetésekor lehet a helyet lefoglalni.

(Fotók: www.szegedtour.com)

Copyright (c) MID Travel 2022-2023