MID Travel Utazási Iroda - KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!

• Bel- és külföldi utazások • Céges utak • Osztálykirándulások • Zarándokutak • Utasbiztosítás

Szeretettel köszöntjük a MID Travel Utazási Iroda honlapján! Bízunk benne, hogy kirándulásaink elnyerik az Ön tetszését és szívesen utazik velünk! Utazási irodánk mottója: KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK! Fontosnak tartjuk, hogy utasaink családias hangulatban, ismerős utastársak társaságában éljenek át újabb élményeket, szép és emlékezetes pillanatokat!

Nyírség és Partium rejtett értékei

Báthoriak és Károlyiak nyomában

2024. augusztus 15 – 17. (csütörtöktől szombatig)

2024. augusztus 15-én (csütörtökön) reggel 4:30-kor indulunk Szegedről Rókusi krt-i Tesco parkolóból Máriapócs irányába. A délelőtt folyamán érkezünk meg Északkelet-Magyarország legnépszerűbb búcsújáróhelyére, Máriapócsra. Megtekintjük a helyi görögkatolikus templomban lévő könnyező Szűz Mária képet és az impozáns ikonosztáziont. Ezt követően a közeli Nyírbátorban utazunk, ahol felkeressük a Báthori-kastélyt. Megismerkedünk a nemesi család történetével és a panoptikumban a híres családtagokkal (pl. Báthori Erzsébettel és Báthori Istvánnal) is. Nyírbátorban felkeressük a hazai gótikus építészet kiemelkedő két alkotásait: a minorita és református templomokat. Ezt követően szállásfoglalás és vacsora következik.

2. nap: közös reggeli elfogyasztása után Tákosra utazunk, ahol Európában egyedülálló népi barokk, zsindelyes fedelű, kazettás, festett mennyezetű, református templomot keressük fel, melyet a helyiek csak „mezítlábas Notre Dame-nak” neveznek. Tákos után Tarpára utazunk, ahol a szárazmalmot tekintjük meg. Túristvándinál átkelünk a Tiszán, és Nagyar község határában megállunk Petőfi fájánál. Petőfi Sándort a környéket járva, a Túr partja ihlette a Tisza című versének megírásában. Szatmárcsekei „fejfás” temetőben felkeressük Kölcsey Ferenc sírját. Tiszacsécsén Móricz Zsigmond szülőházába látogatunk. Az öreg Túr folyón lévő vízimalmot Túristvándiban nézzük meg. A tartalmas nap végén visszautazunk nyírbátori szállásunkhoz, ahol vacsorával várnak bennünket.

3. nap: a reggeli elfogyasztása és a csomagok bepakolás után elbúcsúzunk Nyírbátortól és a román határon átkelve, a partiumi Nagykárolyba utazunk. A történelmi hírességű Károlyi családnak két ága van: Magyarországon a fóti ág, Partiumban a nagykárolyi ág. A szépen felújított kastélyban és hatalmas parkjában teszünk látogatást. A városi séta során megemlékezünk Petőfi Sándorról, mert itt (Nagykárolyban) pillantotta meg először Szendrey Júliát. A szabadprogram után Kaplonyban teszünk látogatást, s annak templomában és altemplomában, ahol a Károlyiak nyugszanak. Szegedre érkezés a késő esti órákban várható.

Részvételi díj: 69.900 Ft/fő, amely tartalmazza az útiköltséget, a 2 éjszakai szállás díját, a félpanziós ellátást és az idegenvezető díját.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépők árát, az utasbiztosítást és a helyi vezetők díját.

Belépők:

  • Nyírbátori Báthori kastély: egységesen 900 Ft/fő
  • Nyírbátori minorita templom: egységesen 200 Ft/fő
  • Tákosi református templom: 1.000 Ft/fő
  • Tarpai szárazmalom: 500 Ft/fő
  • Tiszacsécse Móricz Zsigmond szülőháza: teljesáru 500 Ft/fő, kedvezményes 300 Ft/fő
  • Túristvándi vízimalom: egységesen 500 Ft/fő
  • Nagykárolyi Károlyi-kastély: egységesen 12 lei/fő
  • Kaplonyi Károlyi-kripta: egységesen 12 lei/fő
  • Tárlatvezetők díj: egységesen 3.000 Ft/fő

Az árak tájékoztató jellegűek!

A kiránduláshoz szükséges érvényes személyi igazolvány!

Ülésrendet készítünk! A jelentkezések sorrendjében a befizetéskor lehet a helyet lefoglalni.

Copyright (c) MID Travel 2020-2024