MID Travel Utazási Iroda - KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!

• Bel- és külföldi utazások • Céges utak • Osztálykirándulások • Zarándokutak • Utasbiztosítás

Szeretettel köszöntjük a MID Travel Utazási Iroda honlapján! Bízunk benne, hogy kirándulásaink elnyerik az Ön tetszését és szívesen utazik velünk! Utazási irodánk mottója: KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK! Fontosnak tartjuk, hogy utasaink családias hangulatban, ismerős utastársak társaságában éljenek át újabb élményeket, szép és emlékezetes pillanatokat!

6 barlang 3 nap alatt

Felszín alatti csodák a szlovák-magyar határon

2024. szeptember 13-15. (péntektől vasárnapig)

2024. szeptember 13-án (pénteken) 5 órakor indulunk Szegedről, a Rókusi krt-i TESCO Extra parkolóból. Folyamatos utazással és rövid megállókkal érkezünk meg a magyar-szlovák határzónában lévő UNESCO világörökségi listán lévő Baradla-Domica karsztvidékre. Felkeressük a határ két oldalán lévő barlangokat. Első programként a magyar oldalon lévő Aggteleki-karsztvidékkel ismerkedünk meg. Az Aggteleknél induló 1 km hosszúságú és 1 órás időtartalmú rövid túra látnivalóit (pl. Hangverseny-terem) fedezzük fel. Délután a szlovák oldalon lévő Domicán folytatjuk a mészkő barlangrendszer megismerését. Az élménydús programok után Rimaszombatba indulunk, ahol szállással és finom vacsorával várnak bennünket.

2. nap:

Reggeli elfogyasztása után programunkat a Martonházi-aragonitbarlang felkeresésével kezdjük, majd innen a jég birodalmába utazunk, a Dobsinai jégbarlanghoz. A természeti szépségek után az egykori Andrássy-birtokra, Betlérre látogatunk el. Itt található a történelmi Magyarország egyik legnagyobb épségben fennmaradt, eredeti bútorokkal berendezett kastélya. Az Andrássyak egykori vadászkastélyában berendezett páratlanul gazdag enteriőr kiállítás (értékes bútorok, festmények, vadász trófeák) mellett a térség egyik legszebb kastélyparkja teszi teljessé az élményt. Szabadprogram után Rimaszombatba utazunk, ahol elfogyasztjuk vacsoránkat.

3. nap:

Reggeli után elhagyjuk Szlovákiát és a magyarországi Edelénybe indulunk. Itt található a L’Huillier-Coburg-kastély, amely hazánk egyik legnagyobb kastélya, a hazai barokk építészet kiemelkedő emléke. A kastélyt a 19. század elején L’ Huillier Ferenc János, egri várkapitány építtette a Bódva-folyó által körül ölelt szigetre. Magyarország egyetlen kastélyszigete itt található. A kastélyprogram után a Bükk hegység keleti szélénél, a Szinva és a Garadna völgyek találkozásánál fekvő festői szépségű Lillafüredre utazunk. Itt rejtőzik a Meseautó c. filmből jól ismert neoreneszánsz Palotaszálló, Magyarországon egyedülálló Anna mésztufabarlang valamint a különleges cseppköveiről híres Szent István-barlang. A két barlang megtekintése után szabadprogram következik a Palotaszálló környékén. Ezt követően hazafelé vesszük az útirányt. Szegedre érkezés a késő esti órákban várható.

Részvételi díj: 94.900 Ft/fő, amely tartalmazza az útiköltséget, a két éjszakai szállodai szállás díját, a félpanziós ellátást, az idegenvezető díját és a szálloda wellness és fitness részlegének használatát.

A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, a helyi vezetők díját és a belépők árát!

Belépők:

  • Aggteleki cseppkőbarlang felnőtt 3.600 Ft/fő, kedvezményes 3.200 Ft/fő
  • Domica cseppkőbarlang csónakázással felnőtt 16 euró/fő, kedvezményes 15 euró/fő
  • Martonházi aragonitbarlang felnőtt 10 euró/fő, nyugdíjas 9 euró/fő
  • Dobsinai jégbarlang felnőtt 12 euró/fő, nyugdíjas 11 euró/fő
  • Betléri Andrássy-kastély felnőtt 10 euró/fő, nyugdíjas 7 euró/fő
  • Edelényi L’ Huillier-Coburg-kastély felnőtt 3.175 Ft/fő, kedvezményes 1.590 Ft/fő
  • Szent István-barlang belépő: 2.000 Ft/fő, kedvezményes 1.500 Ft/fő
  • Anna-barlang belépő: felnőtt 2.000 Ft/fő, kedvezményes 1.500 Ft/fő
  • Helyi vezetők díja: 15 euró/fő

A belépődíjak tájékoztató jellegűek!

Felszállási lehetőség: Szegeden, Algyőn, Hódmezővásárhelyen, Makó, Kiskunfélegyházán, Kecskeméten és az M0-ás mentén.

Ülésrendet készítünk! A jelentkezések sorrendjében a részvételi díj befizetésekor lehet a helyet lefoglalni.

Kérjük, jelezzék mielőbb utazási szándékukat!

Copyright (c) MID Travel 2020-2024