MID Travel Utazási Iroda - KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!

• Bel- és külföldi utazások • Céges utak • Osztálykirándulások • Zarándokutak • Utasbiztosítás

Szeretettel köszöntjük a MID Travel Utazási Iroda honlapján! Bízunk benne, hogy kirándulásaink elnyerik az Ön tetszését és szívesen utazik velünk! Utazási irodánk mottója: KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK! Fontosnak tartjuk, hogy utasaink családias hangulatban, ismerős utastársak társaságában éljenek át újabb élményeket, szép és emlékezetes pillanatokat!

Zadar, Zágráb és a Plitvicei-tavak

Horvát világörökségek nyomában

2024. július 26-28. (péntektől vasárnapig)

1. nap:

2024. július 26-án (pénteken) 4 órakor indulunk Szegedről, a Rókusi krt-i Tesco Extra parkolóból. Délelőtt folyamán Letenyénél lépünk Horvátország területére. Első programként megismerkedünk Horvátország fővárosával Zágrábbal. A 800 ezer lakosú főváros látványosságait gyalogosan fedezzük fel. Ellátogatunk a zágrábi székesegyházhoz, amelyet Szent László magyar király alapított. Útba ejtjük a Szent Márk teret, ahol a horvát köztársasági elnök rezidenciáját, a parlament épületét és a tér névadójának tiszteletére felszentelt templomot találjuk. A zágrábi siklóvasút több mint 130 éve szállítja az utasokat, 66 méteres hosszával Európa legrövidebbje. A város főterén találjuk Jellasics József horvát bán nagyméretű lovas szobrát, akinek a neve a számunkra győztes Pákozdi csatából ismerős. Belvárosi szabadprogram után tovább utazunk Plitvice irányába. Útközben rövid megállót tartunk a Korana és Slunjcica folyók összefolyásánál kialakult Slunj városánál, ahol a régi házak között lezúduló vízesésekben gyönyörködhetünk. Ezt követően érkezünk meg Plitvice közeli szállásunkra, ahol finom vacsorával várnak bennünket.

2. nap:

A reggeli elfogyasztása után Dalmáciába, a horvát tengerpart egyik legszebb tengerparti városába Zadarba (magyarul Zára) utazunk. A települést az illírek alapították, majd a rómaiak idején fejlődött nagyobb várossá. A város rövid harc után önként behódolt Könyves Kálmánnak. Később Velencéhez került. A 16–17. századi velencei védművek 2017 óta az UNESCO hat elemből álló transznacionális kulturális világöröksége, amelynek erődjei az egykori Velencei Köztársaság területén álltak, közülük az egyik Zárában van. A délelőtt folyamán gyalogosan ismerkedünk meg Zára óvárosával, amely egy félszigeten helyezkedik el. Útba ejtjük a városi parkot, a városkaput, a Fórumot és a tengeri orgonát. Szabadprogram (étkezési és fürdőzési lehetőség) délután Zadarban. Késő délután indulunk vissza a szállásunkra, ahol vacsorával várnak bennünket.

3. nap:

A reggeli elfogyasztása után a Plitvicei-tavak Nemzeti Parkhoz utazunk. Horvátország nyolc nemzeti parkja közül ez a legnagyobb, 294 km2-es területtel. 1979-ben a Plitvicei-tavak Nemzeti Park felkerült az UNESCO természeti világörökségének listájára. A több mint 8 km hosszú bonyolult rendszerben a víz 133 métert esik. A Plitvicka patak nagy vízesése a park legnevezetesebb pontja. A víz 78 m magasból nagy robajjal zúdul alá. A közös sétánkat az alsó tavak bejárásával kezdjük. Utána rövid pihenő következik (étkezési és szuvenír vásárlási lehetőséggel), majd hajóra szállunk és áthajózunk a Kozjak-tavon. Kikötés után folytatjuk utunkat a felső tavak vidékén. A séta végén nemzeti parkos kisbuszok hoznak bennünket vissza a bejárathoz. Kora délután indulunk haza. Szegedre érkezés a késő esti órákban várható.

Részvételi díj: 86.900 Ft/fő, amely tartalmazza az útiköltséget, a 2 éjszakai szállás díját szállodában, a félpanziós ellátást és az idegenvezetés díját.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőket és a helyi vezetők díját.

Belépők:

  • Plitvicei-tavak Nemzeti Park: felnőtt belépő 35 euró/fő
  • Helyi vezetők díja: 15 euró/fő
  • A Plitvicei-tavak belépőt jelentkezéskor kell kifizetni!

A belépők tájékoztató jellegűek!

Felszállási lehetőség: Szegeden, Algyőn, Hódmezővásárhelyen, Makón, Kiskunfélegyházán, Kecskeméten, a M0-ás és a M7-es mentén.

A kiránduláshoz szükséges érvényes személyigazolvány!

(Fotók: www.zagreb.hr, www.np-plitvicka-jezera.hr)

Copyright (c) MID Travel 2020-2024