MID Travel Utazási Iroda - KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!

• Bel- és külföldi utazások • Céges utak • Osztálykirándulások • Zarándokutak • Utasbiztosítás

Szeretettel köszöntjük a MID Travel Utazási Iroda honlapján! Bízunk benne, hogy kirándulásaink elnyerik az Ön tetszését és szívesen utazik velünk! Utazási irodánk mottója: KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK! Fontosnak tartjuk, hogy utasaink családias hangulatban, ismerős utastársak társaságában éljenek át újabb élményeket, szép és emlékezetes pillanatokat!

Isztriai-félsziget legszebb tájain

Hajózás a Limski-fjordban

2024. október 23-25. (szerdától péntekig)

1. nap: Pula és Rovinj

2023. október 23-án (szerdán) 2 órakor indulunk Szegedről, a Rókusi krt-i Tesco Extra parkolóból. Folyamatos utazás - rövid pihenőkkel - egészen az Adriai-tenger partján fekvő Puláig. Az 52 ezer város fő nevezetességei a római korból származnak: az amfiteátrum, a Fórum és Augustus-templom. A belvárosi szabadprogram után az Isztriai-félsziget leghangulatosabb kisvárosába, Rovinjba látogatunk el. Rovinj óvárosa a dombtetőről messze tekintő Szent Eufémia-templom köré tömörült. Utcácskái szűk, hegyről le és föl kacskaringózó sikátorok. A román, gótikus, reneszánsz, barokk és neoklasszicista épületei megőrizték az ódon hangulatot. Felsétálunk a félsziget csúcskén elhelyezkedő óvárosba egészen a Szent Eufémia-székesegyházig. Este szállásfoglalás és vacsora a tengerparti Novigrádban.

2. nap: Poreč, Limski-fjord és Motovun

Reggeli elfogyasztása után Porecsbe utazunk. Óvárosa sok tekintetben megőrizte római kori vonásait. Két legfontosabb utcája a Decumanus és a Cardo Maximus a mai napig őrzi eredeti utcaképét. Az összes látnivaló közül magasan kiemelkedik Poreč bazilikája, mely díszes mozaikképeiről ismert. Névadója Eufrázius (Euphrasius), Poreč egykori püspöke. Belvárosi szabadprogram után hajóra szállunk és a Limski-fjordba hajózunk. A fjord 10 millió évvel ezelőtt keletkezett, mikor a Lim-folyó az akkori hatalmas áradások hatására alámosta a parti sziklákat, majd a tenger nyomult be a torkolatba, kialakítva a mai kanyont. A 2 órás sétahajózás során lehetőségünk lesz a fedélzeten ebédelni. Kikötés után a hegyek között festői környezetben megbúvó Motovunba, Belső-Isztria leglátványosabb erődvárosába látogatunk el. Megtekintjük a városfalakat, a főtér épületeit és a kőkutat. Este vacsora a novigrádi szállodában.

3. nap: Abbázia és Rijeka

Reggeli elfogyasztása után Isztriai-félsziget északkeleti részében, a Kvarner-öböl partján fekvő Abbáziába látogatunk el. A boldog békeidőkben a Monarchia egyik legnépszerűbb üdülőhelye volt, ahol több neves személy, köztük I. Ferenc József és több király és művész is megfordult. Az elegáns kisváros népszerűsége Karlsbadéval vetekedett. Felkeressük a szabadtéri színházat, az 1844-ben épült Villa Angiolinát, a tengerparti sétányt a Lungomarét és a város szimbólumának számító Leány a sirállyal c. tengerparton fekvő szobrot. Szabadprogram után Horvátország harmadik legnagyobb városába, Rijekába utazunk. Monarchia idején ez volt a legnagyobb kikötője Magyarországnak. Továbbá kisebb megszakításokkal 1776–1918 között Rijeka a Magyar Királyság része volt. A városnézés során útba a belváros szebbnél szebb épületeit: a városi óratornyot, Rijekai Ivan Zajc Nemzeti Színházat és a Kormányzói Palotát. Szabadprogram után hazaindulunk. Szegedre érkezés a késő esti órákban várható.

Részvételi díj: HAMAROSAN, amely tartalmazza az útiköltséget, a 2 éjszakai szállás díját szállodában 2 ágyas elhelyezésben, a félpanziós ellátást és az idegenvezetés díját.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépők árát, a hajózás díját ebéddel és a helyi vezetők díját.

Belépők:

  • Aréna Pulában: 10 euró/fő
  • Eufrámia-templom és múzeum: 10 euró/fő
  • Városbelépő Motovunba: 3.5 euró/fő
  • Városi taxi Motovunban: 3 euró/fő
  • 2 órás hajózás ebéddel a Limski-fjordban 30 euro/fő
  • Helyi vezetők díja: 10 euró/fő

A belépődíjak tájékoztató jellegűek!

Felszállási lehetőség: Szegeden, Algyőn, Hódmezővásárhelyen, Makón, Kecskeméten, a M0- ás és a M7-es mentén

(Fotók: www.pula.hr | www.rovinj-tourism.hr | www.visitopatija.com)

Copyright (c) MID Travel 2020-2024