MID Travel Utazási Iroda - KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!

• Bel- és külföldi utazások • Céges utak • Osztálykirándulások • Zarándokutak • Utasbiztosítás

Nyitvatartás: keddtől péntekig 8-10 óra, szerda és csütörtök 15-16 óra. További időpont igény esetén kérjük telefonon egyeztessen velünk.

Cím: 6727 Szeged, Délceg utca 11.   ☎: +36204312094 ✉: info@midtravel.hu

Beethoven 250

(Érd és Martonvásár)
2020. március 28. (szombat)

2020. március 28-án (szombaton) reggel 7 órakor indulunk a szegedi Rókusi krt-i TESCO Extra parkolóból. A programunk első megállója Érd, ahol megtekintjük a Magyar Földrajzi Múzeumot, amit a klasszicista stílusú Batthyány kúriában alakítottak ki. Magyar utazók és földrajzi felfedezők c. állandó kiállításon közel hetven magyar utazó (többek között Julianus barát, Benyovszky Móric, Vámbéry Ármin, Teleki Sámuel, Germanusz Gyula) életútjának segítségével ismerhetjük meg, hogy milyen szerepet játszott nemzetünk a Föld megismerésében, a térképek fehér foltjainak eltüntetésében. Volt közöttük őshazakutató, szabólegény, nyelvész, geológus és szerzetes, de ami közös bennük, hogy mindegyiküket a világ megismerésének vágya hajtotta távoli tájak felé. Déli órákban érkezünk meg Martonvásárba. A Fejér megyei kisváros neve összeforrt a Brunszvik grófi családdal. Brunszvik Teréz grófnő alapította Magyarország első óvodáit. A bécsi klasszikusok egyike, Ludwig von Beethoven, mint a Brunszvik-lányok zongoratanára többször megfordult a kastélyban. 1806-ban itt fejezte be az Appassionata-t, amit Brunszvik Ferencnek ajánlott. Beethovent Jozefinhez fűzték gyengéd szálak, erről tanúskodik az a 14 levél, amely a 20. század elején került elő. A város ékköve a neogótikus kastély valamint a mellette 70 hektáron elterülő angolkert. Martonvásári látogatásunk során megtekintjük az impozáns kastélyt, a Beethoven-emlékmúzeumot. Késő délután hazaindulunk. Szegedre érkezés az esti órákban várható.

A kirándulásunk részvételi díja: amely tartalmazza az úti költséget, az idegenvezetés díját.

Részvételi díj: 7.900,-/fő (törzsutasainknak 7.500,-/fő), amely magába foglalja: az útiköltséget, az idegenvezető és helyi vezetők díját.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőket és az utasbiztosítást!

Belépők: Érdi Magyar Földrajzi Múzeum: 1000,-/fő Martonvásári Brunszvik-kastély, kastélypark: 1200,-/fő (csoportos felnőtt belépő)+1000,-/fő tárlatvezetés Az árak tájékoztató jellegűek.

Utazási irodánkban köthet utasbiztosítást.

Ülésrendet készítünk! A jelentkezések sorrendjében az előleg befizetésekor lehet a helyet lefoglalni.