MID Travel Utazási Iroda - KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!

• Bel- és külföldi utazások • Céges utak • Osztálykirándulások • Zarándokutak • Utasbiztosítás
Nyitvatartás: keddtől péntekig 8-10 óra, szerda és csütörtök 15-16 óra. További időpont igény esetén kérjük telefonon egyeztessen velünk.
Cím: 6727 Szeged, Délceg utca 11.
☎: +36204312094 ✉: info@midtravel.hu

Duna menti várak
Belgrádi hajózással

2022. augusztus 26-28. (péntektől vasárnapig)

Letöltés PDF formátumban.


Tervezett program:

1. nap: 2022. augusztus 26-án (péntek) 6:30-kor indulunk Szegedről, a Rókusi krt-i Tesco Extra parkolóból. Első programunk az Újvidékkel szemben elhelyezkedő Péterváradi vár felfedezése lesz. Már a rómaiak is kihasználták stratégiai jelentőségét, azóta is erődítmény áll a Tarcal-hegy északkeleti oldalán. A 17. század végén kiépülő erődrendszer, több mint 100 hektáros területen helyezkedik el. A folyó menti várfalakon és bástyákon végig haladunk, megtekintjük a „részeges” órát, majd a vár alatti folyósó rendszerében folytatjuk a sétát. A várlátogatás után Újvidék következik, amely idén Európa Kulturális Fővárosa. Újba ejtjük a Duna parkot, a kereskedő házairól ismert sétáló utcát, a Duna utcát. Újvidék főterét díszíti a Mária neve templom és az impozáns városháza épülete. Szabadprogram után indulunk Székelykevére, a Kárpát medence legdélibb magyar többségű településére, ahol szállással és finom vacsorával várnak bennünket.

2. nap: reggeli elfogyasztása után átkelünk a Dunán és a már ószerbiai oldalon fekvő Szendrőre látogatunk. A tatai szerződés (1426) után itt épült fel az Erkel operából ismert Brankovics György szerb fejedelem vára. A 11,3 hektáros erődöt 25 torony veszi körül. Bejárjuk közösen a belsővár bástyáit. Ezután a Vaskapu bejáratához utazunk. A galambóci vár neve ismerős lehet Arany János Rozgonyiné c. balladájából. A Duna itteni szűkülete 400 m. A várral szemben ma a román oldalon áll a Lászlóvár, melyet még Zsigmond királyunk építtetett a galambóci ostrom előtt. A vár közelében a Duna vizéből meredeken áll ki a híres Babakáj szikla. A középkori vár bejárása után hazafelé vesszük az útirányt, rövid pihenőt tartunk Ráma váránál, ahol még ma is működik az a komp, amely a Macskajaj c. filmben is szerepelt. Este közös vacsora Székelykevén.

3. nap: reggeli elfogyasztása után búcsút veszünk Székelykevétől majd a Duna és Száva folyók összefolyásánál elhelyezkedő Nándorfehérvárra utazunk. A vár megismerését a folyók felül kezdjük. 1 órás hajókiránduláson veszünk részt. Ezt követően az Osztrák-Magyar Monarchia legdélibb városába, Zimonyba látogatunk el. Itt hunyt el Hunyadi János. Felsétálunk a löszdomb tetején álló várhoz, amelynek központi részén áll az 1896-os millenniumi emléktorony. Délben szabadprogram a Dunaparton. Ezt követően átkelünk és közösen bejárjuk a nándorfehérvári várat. A várból csodálatos panoráma tárul elénk, térképpé válik a táj, így könnyen el tudjuk képzelni, hogyan is folyhatott az 1456-os ostrom és diadal. Szabadprogram után indulunk haza. Szegedre érkezés az esti órákban várható.

Részvételi díj: 43.000,-/fő, amely tartalmazza az úti költséget, a két éjszakai szállás díját falusi turizmus keretei között, 2-3 ágyas szobákban, a félpanziós ellátást és az idegenvezető költségét.

1 órás hajózás a Duna és Száva torkolatban: 15 euro/fő

Belépők:
Péterváradi kazamata-rendszer: teljes áru: 300 dinár/fő, nyugdíjas, diák: 100 dinár/fő
Szendrői vár: 200 dinár/fő
Galambóci vár: teljes áru: 450 dinár/fő, nyugdíjas: 300 dinár/fő
Zimonyi emléktorony: 150 dinár/fő

A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, a belépők árát és a belgrádi hajózás díját.

Felszállási lehetőség: Szegeden, Algyőn, Hódmezővásárhelyen és Makón.

Ülésrendet készítünk! A jelentkezések sorrendjében az előleg befizetésekor lehet a helyet lefoglalni.

MID-travel logo MID TRAVEL: KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!