MID Travel Utazási Iroda - KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!

• Bel- és külföldi utazások • Céges utak • Osztálykirándulások • Zarándokutak • Utasbiztosítás
Nyitvatartás: keddtől péntekig 8-10 óra, szerda és csütörtök 15-16 óra. További időpont igény esetén kérjük telefonon egyeztessen velünk.
Cím: 6727 Szeged, Délceg utca 11.
☎: +36204312094 ✉: info@midtravel.hu

Kastélyok és várak a Közép-Dunántúl régióban
Hajózás a Velencei-tavon

2022. június 24-26. (péntektől vasárnapig)

Letöltés PDF formátumban.


Tervezett program:

1. nap: 2022. június 24-én (péntek) 6:30-kor indulunk Szegedről, a Rókusi krt-i Tesco Extra parkolóból. Első programunk a martonvásári Brunszvik-kastély. A kastélylátogatás során megismerhetjük a Brunszvik család nőtagjainak (Teréz és Jozefin) kapcsolatát a világhírű zeneszerzővel, Ludwig van Beethovennel. A kastély körül csodálatos angolpark található, melyben egy kellemes természeti sétát is teszünk. Ezután továbbutazunk Kápolnásnyékre, ahol Vörösmarty Mihály szülőházában rójuk le kegyeletünket a Szózat költőjének emléke előtt. Ezt követően egyik legnagyobb írónk, Gárdonyi Géza születési helye következik Agárdpusztán. A nap zárásaként sétahajózáson veszünk részt a Velencei-tavon. A nap végén étkezési lehetőség Székesfehérváron, majd szállásfoglalás.

2. nap: közös reggeli elfogyasztása után Nádasdladányba utazunk. Itt a közelmúltban helyreállított Nádasdy-kastélyt tekintjük meg. Ezt a kastélyt is hatalmas és több száz éves fák alkotta angolpark veszi körül, ahol hangulatos sétát tervezünk. Ezután a várpalotai Thury-várat járjuk be. A várprogramban a látványos vártörténet, a nagyhírű várkapitány Thury György élettörténete és Várpalota helytörténete kerül bemutatásra. A nap végén belvárosi sétát teszünk Székesfehérváron, útba ejtjük a romkertet, az óratornyot és a székesegyházat. Étkezési lehetőség Székesfehérvár központjában.

3. nap: reggeli elfogyasztását követően bepakolunk a buszba és indulunk Zirc irányába. Útközben rövid megállás Sólyban, ahol Szent István király és Koppány seregei megütköztek egymással. Zircen a Cisztercita apátság megtekintésével folytatjuk a programot (apátsági templom, híres könyvtár és arborétum). Szabadprogram után indulunk a cseszneki várhoz. A vártúra után hazaindulunk. Szegedre érkezés az esti órákban várható.

Akciós ár: 31.900,-/fő, amely tartalmazza az útiköltséget, a két éjszakai szállás díját 2-3 ágyas szobákban reggelivel és az idegenvezetés díját.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépők árát, a Velencei-tavi hajózás díját és a tárlatvezetések árát.

Felszállási lehetőség: Szegeden, Algyőn, Hódmezővásárhelyen és Makón.

Ülésrendet készítünk! A jelentkezések sorrendjében az előleg befizetésekor lehet a helyet lefoglalni.

MID-travel logo MID TRAVEL: KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!