MID Travel Utazási Iroda - KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!

• Bel- és külföldi utazások • Céges utak • Osztálykirándulások • Zarándokutak • Utasbiztosítás
Nyitvatartás: keddtől péntekig 8-10 óra, szerda és csütörtök 15-16 óra. További időpont igény esetén kérjük telefonon egyeztessen velünk.
Cím: 6727 Szeged, Délceg utca 11.
☎: +36204312094 ✉: info@midtravel.hu

Nyugat-Dunántúl gyöngyszemei
Kőszeg, Velem, Sopron, Fertőd és Doborján

2022. augusztus 5-7. (péntektől vasárnapig)

Tervezett program:

1. nap: 2022. augusztus 5-én (péntek) 7 órakor indulunk Szegedről, a Rókusi krt-i Tesco Extra parkolóból. Kirándulásunk első napján Vas megye rejtett értékeivel ismerkedünk meg. A Kőszegi-hegység lábánál elhelyezkedő apró faluba, Cákra látogatunk. Felkeressük a híres szabadtéri néprajzi múzeumot, ahol a 18-19. századi talpgerendás, boronafalú, előre ugró tetőszerkezetű, zsúppal fedett épületeket csodálhatjuk meg. Ezután az Alpokalja egyik legszebb falujába, az idilli természeti környezetben fekvő Velemre utazunk. Megtekintjük a Szent Vid-hegy tetejére épült kápolnát, mely a környék híres búcsújáró helyének számít. A délutáni órákat Kőszegen töltjük. A városka igazi ékszerdoboz. Útba ejtjük a Jurisics várat, a Jézus Szíve templomot, a középkori városházát és a Hősök kapuját. Belvárosi szabadprogram után indulunk Sopronba, ahol szállással és finom vacsorával várnak bennünket.

2. nap: reggeli elfogyasztása után a Fertő-tó felé vesszük az útirányt. Felkeressük a maga nemében kuriózumnak számító Fertőrákosi Kőfejtőt, melyet 2000 évvel ezelőtt már a rómaiak is használtak. Később Bécs számos épületét az itt kitermelt lajtamészkőből építették fel. Napjainkban színházi előadások helyszíne. Ezután a fertődi Eszterházy-kastélyba látogatunk. Bejárjuk a „kis Versailles-nek” nevezett csodálatos barokk kastélyt, amelynek teljeskörű felújítása a közelmúltban fejeződött be. A délutánt a hegykői termálfürdőben töltjük. A hegykői termálvíz igen sok oldott anyagot tartalmazó nátrium-kloridos alkáli-hidrogénkarbonátos jellegű, kissé kemény, fluoridos, kénes gyógyvíz. 55 °C hőmérséklettel 1434 méteres mélységből érkezik a felszínre. A termálvíz idült mozgásszervi betegségek gyógyítására alkalmas. Jó eredménnyel alkalmazható rehabilitációs kúraként gyógyult csonttörések, ficamok, ízületi rándulások, izomhúzódások kezelésére. A kellemes pihentető program után visszamegyünk Sopronba, ahol vacsorával várnak bennünket.

3. nap: reggeli elfogyasztása után a híres zeneszerző, Liszt Ferenc doborjáni szülőházához látogatunk el. Egy zsindelytetős, kőből épített házban született Liszt 1811. október 22-én. A mai ház az Eszterházy-uradalom majorságához tartozott, a herceg tiszttartója, Liszt Ádám lakott benne. A ház a 19. század elején az Eszterházy hercegi juhászat központja volt. Déli órákban hazaindulunk. Útközben Székesfehérváron, a Bory-várnál tervezünk megállni. Bory Jenő szobrászművész feleségének Komocsin Ilona számára szerelme jeléül építtetett várat, tanítványai közreműködésével. A romantikus vár bejárása után folytatjuk utunkat, Szegedre érkezés az esti órákban várható.

Részvételi díj: 49.900,-/fő, amely tartalmazza az útiköltséget, a két éjszakai szállás díját 2 ágyas szobában 3 csillagos szállodában, a félpanziós ellátást svéd asztalos reggelivel és vacsorával és az idegenvezetés díját.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépők árát és az utasbiztosítás díját.

Felszállási lehetőség: Szegeden, Algyőn, Hódmezővásárhelyen és Makón.

Ülésrendet készítünk! A jelentkezések sorrendjében az előleg befizetésekor lehet a helyet lefoglalni.

MID-travel logo MID TRAVEL: KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!