MID Travel Utazási Iroda - KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!

• Bel- és külföldi utazások • Céges utak • Osztálykirándulások • Zarándokutak • Utasbiztosítás

Nyitvatartás: keddtől péntekig 8-10 óra, szerda és csütörtök 15-16 óra. További időpont igény esetén kérjük telefonon egyeztessen velünk.

Cím: 6727 Szeged, Délceg utca 11.   ☎: +36204312094 ✉: info@midtravel.hu

Közép-Dunántúl történelmi városaiban

(Várpalota, Veszprém, Zirc, Székesfehérvár)
2020. június 5-7. (péntektől vasárnapig)

Tervezett program:
1. nap: Várpalota és Veszprém
2020. június 5-én 6.30-kor indulunk a szegedi TESCO Extra parkolóból. A Veszprém megyei Várpalotáig utazunk. A helyi Zichy-kastélyban létesült a Trianon múzeum. Hazánkban itt mutatják be legrészletesebben a 100 évvel ezelőtt történt eseményeket. Szabadprogram után a királynék városába, Veszprémbe utazunk. A Bakony hegység legnépesebb városa ősi település. A városnéző séta során megismerjük a várnegyed látnivalóit (a székesegyházat, a Gizella-kápolnát, a barokk palotákat). A szecessziós színház Petőfi Sándor nevét viseli, aki vándorszínészként járt annak idején a városban. Szállás és vacsora Zircen (305 km).

2. nap: Herend és Zirc
Reggeli elfogyasztása után Herendre utazunk, ahol látogatást teszünk a Porcelán Manufaktúra látógatóközpontjában. A herendi porcelán Hungarikum. Akkor vált világhírűvé, amikor Viktória angol királynő esküvőjén az itt készült és festett étkészlettel terítettek meg. Déli órákban szabadprogram Herenden. Ezt követően visszamegyünk Zircre, a Bakony fővárosába. Megtekintjük a középkori múlttal rendelkező zirci cisztercita rendház barokk épületegyüttesét (a templomot, a könyvtárat) és az arborétumot is. Ez utóbbi 20 hektáros területű és Magyarország legmagasabban fekvő élőfa-gyűjteménye. Öt kontinensről mintegy 600 fa- és cserjefaj él itt. Ezután az Apátsági Sörfőzdébe teszünk látogatást. Betekintést nyerhetünk a helyi, hagyományos sörkészítésbe és 5-6 féle sört kóstolhatunk meg. Végül vacsora a szálláson (55 km).

3. nap: Székesfehérvár
Reggeli elfogyasztása után a királyi székhelyre és a koronázóvárosba, Székesfehérvárra utazunk. A középkorban a Nagyboldogasszony-Bazilika volt a koronázások és királyaink temetkezési helye, sajnos a török hódoltság idején földdel vált egyenlővé. Az épület maradványai az un. Romkert, amely ma nemzeti emlékhely. Itt tekinthető meg Szent István szarkofágja. A fő terén található a város szimbólumaként ismert Országalma. A sétáló utcán egymás után következnek a szebbnél szebb látnivalók: a virágóra, a több mint 200 éves patika, Hunyadi emlékmű és Vörösmarty színház. A belvárosi program után a kertvárosi fák között megbújó Bory-várhoz utazunk, amit Bory Jenő egyetemi tanár építette tanítványaival a feleségének szerelme jeléül. Szabadprogram után hazafelé vesszük az útirányt. Szegedre érkezés az esti órákban várható (285 km).

Részvételi díj: Részvételi díj: 33.500,-/fő (törzsutasainknak: 31.900,-/fő), amely magába foglalja:
• az útiköltséget,
• a 2 éjszakai szállás díját panzióban,
• a félpanziós ellátást (reggeli és vacsora),
• az idegenvezető díját.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépők és a sörfőzde látogatás árát!

Belépők:
Várpalotai Trianon múzeum belépő: felnőtt 1200,-/fő, diák, nyugdíjas: 600,-/fő Veszprémi Gizella és Szent György kápolna belépő: felnőtt 1900,-/fő, diák, nyugdíjas 850,-/fő Herendi minimanufaktúra-látogatás magyar nyelvű vezetéssel és múzeumlátogatás: felnőtt 2500,-/fő, nyugdíjas: 1800,-/fő, diák: 1000,-/fő Zirci ciszterci apátság belépő: felnőtt 2900,-/fő, nyugdíjas 2400,-/fő, diák 2000,-/fő Zirci sörfőzde sörkostólóval: 1500,-/fő Székesfehérvári Bory-vár belépő: 1500,-/fő, nyugdíjas, diák 900,-/fő Székesfehérvári Nemzeti Emlékhely, Középkori Romkert belépő: felnőtt 700,-/fő, nyugdíjas, diák 350.-/fő Belépő árak tájékoztató jellegűek.

Kérjük, jelezzék mielőbb utazási szándékukat!
Ülésrendet készítünk! A jelentkezések sorrendjében az előleg befizetésekor lehet a helyet lefoglalni.