MID Travel Utazási Iroda - KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!

• Bel- és külföldi utazások • Céges utak • Osztálykirándulások • Zarándokutak • Utasbiztosítás

Nyitvatartás: keddtől péntekig 8-10 óra, szerda és csütörtök 15-16 óra. További időpont igény esetén kérjük telefonon egyeztessen velünk.

Cím: 6727 Szeged, Délceg utca 11.   ☎: +36204312094 ✉: info@midtravel.hu

Mikszáth 110: A legnagyobb palóc nyomában

(Szklabonya, Balassagyarmat, Horpács)
2020. március 21. (szombat)

2020. március 21-én (szombaton) reggel 06.00 órakor indulunk a szegedi Rókusi krt-i TESCO Extra parkolóból. A programunk első megállója Szklabonya (Mikszáthfalva), ahol megtekintjük az emlékházat. Mikszáth Kálmán itt töltötte gyermek- és ifjúkorát 1852-1872 között. Az emlékház kiállítása mellett a temetőben felkeressük húgának és szüleinek a sírját. A kirándulásunk Balassagyarmaton folytatódik a Palóc Múzeum megtekintésével. A „Bölcsőtől a sírig” című állandó kiállítás bemutatja a palóc emberek életét, népszokásait születéstől a temetésig. A balassagyarmati látogatásunkat rövid városnézés és szabadprogram zárja. A kirándulásunk a horpácsi Mikszáth villa kiállításának megtekintésével folytatódik. Életének utolsó éveit élte itt az egykori Szontágh birtokon, melyet az örökösöktől vásárolt, s a mai épületet Mikszáth Kálmán fia tervezte. A kiállítás anyagának tanulmányozása méltó zárása az emlékutazásunknak. Itt foglalták össze teljes életútját, több relikviáját is láthatjuk, és büszkén állapíthatjuk meg, hogy a Szegeden töltött két és fél év milyen nagymértékben határozta meg életútját, írói pályáját. Ezt követően hazafelé indulunk. Szegedre érkezés az esti órákban várható.

A kirándulásunk részvételi díja: amely tartalmazza az úti költséget, az idegenvezetés díját.

Részvételi díj: 8.300,-/fő (törzsutasainknak 7.900,-/fő), amely magába foglalja: az útiköltséget, az idegenvezető és helyi vezetők díját.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőket és az utasbiztosítást!

Belépők: Szklabonyai Mikszáth Emlékház: 4 euro/fő, Balassagyarmati Palóc Múzeum: 800,- Ft/fő, Horpácsi Mikszáth villa: 600,- Ft/fő. Az árak tájékoztató jellegűek.

Utazási irodánkban köthet utasbiztosítást.

Ülésrendet készítünk! A jelentkezések sorrendjében az előleg befizetésekor lehet a helyet lefoglalni.