Mid Travel Utazási Iroda - KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!

• Bel- és külföldi utazások • Céges utak • Osztálykirándulások • Zarándokutak • Utasbiztosítás

Nyitvatartás: keddtől péntekig 8-10 óra, szerda és csütörtök 15-16 óra. További időpont igény esetén kérjük telefonon egyeztessen velünk.

Cím: 6727 Szeged, Délceg utca 11.   ☎: +36204312094 ✉: info@midtravel.hu

Prága és a cseh világörökségek

2020. április 13-16-ig (hétfőtől csütörtökig)

Útvonal: : (1) Szeged – Budapest – Rajka – Brno – Kutna Hora – Prága (szállás) – (2) Prágai városnézés – (3) Prága – Krusovice – Karlovy Vary – Prága – (4) Hluboká nad Vltava – Cesky Krumlov – Linz – Bécs – Hegyeshalom – Budapest – Szeged

Tervezett program:
1. nap: 2020. április 13-án, hétfőn 4 órakor indulunk Szegedről, a Rókusi krt-i TESCO Extra parkolóból Prága irányába a megadott útvonalon pihenőket tartva. Határátlépés Rajkánál. Első programunk: gyalogos városnézés Brnóban. Útba ejtjük az Óváros-házát, a piacteret, a Szent Péter és Pál kated-rálist. Ezután továbbutazunk Kutna Horára. A városka látványosságai közül először a csodaszép Szent Borbála katedrálist tekintjük meg, utána a híres csontkápolna következik. Este érkezünk meg Prágába. Szállásfoglalás és közös vacsora zárja a napot.

2. nap: a reggeli elfogyasztása után prágai városnézésre indulunk. A programota várnegyedben, a Hradzsinban kezdjük. Itt a Szent Vitus katedrálist, a Királyi Palotát, a Szent György Bazilikát és az Aranyművesek utcáját tekintjük meg. Rövid szünet után a sétát folytatjuk a Károly-hídhoz, melyen átsétálva felkeressük Nepomuki Szent János szobrát és mártíromságának helyét. Az Óvárosban található a városháza, a híres óratorony (az Orloj), Husz János monumentális szobra és a Tyn tér. A második pihenő után folytatjuk a sétát a zsidónegyedben, ahol a Régi-új zsinagógát keressük fel. A Vencel tér fő látványossága a Szent Vencel lovas szobra és a cseh Nemzeti Múzeum épülete. Ezt követően buszra szállunk és visszautazunk a szállodába, ahol vacsorával várnak bennünket.

3. nap: a reggeli után kirándulást teszünk Karlovy Varyba. Útközben megállunk Krusovicében, az egyik leghíresebb cseh sörgyár mintaboltjánál. A mintaboltnál sörivás és vásárlási lehetőség. Ezután továbbutazunk Karlovy Varyba. A csodaszépen felújított, karbantartott, monarchia-korabeli épületek között sétálva, kóstolgatni lehet a híres gyógyító hatású vizeket, Karlsbad (Karlovy Vary) finom ostyáját és a csehek másik nemzeti italát a Becherovkát is. Délután visszautazunk Prágába, ahol a több mint 500 éves étteremben, az U Fleku-ban, egy igazi „cseh-csülkös-sörös” vacsorával zárjuk a napot! A vacsora után indulunk vissza szálláshelyre.

4. nap: a reggeli elfogyasztása után bepakolás az autóbuszba. Búcsút veszünk Prágától. Indulunk Hluboká nad Vltava irányába. Hluboká várkastélyáról tudni kell, hogy II. Ottokár építtette a 13. században, majd 1840-ben a Schwarzenbergerek átépíttették az angol királyi windsori kastély mintájára Tudor-neogótikus stílusban. A Schwarzenberg dinasztia által összegyűjtött csodálatos bútorok, festmények, porcelánok láthatóak a pompás kastélyban. Innen rövid utazással érjük el a világ legszebb települését, Ceský Krumlovot, amely Dél-Csehország legfestőibb reneszánsz hangulatú kisvárosa, az UNESCO Világörökség része, mely gazdagságát hegyei ezüstkincseinek köszönhette. Sétát teszünk az óvárosban, látjuk a Rosenberg dinasztiát idéző várkastélyt. Záró szabadprogram után, a kora délutáni órákban indulunk haza Linz – Bécs autópályán haladva. Szegedre érkezés a késő éjszakai órákban várható.

Részvételi díj: 59.900,- Ft/fő, mely tartalmazza:
• az úti költséget,
• 3 éjszakai szállás díját (2 ágyas, 3 csillagos szállodában),
• 3 reggeli, 2 vacsora árát a szállodában, és 1 vacsora árát az U Fleku étteremben,
• a csoportkísérés díját.

A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítás, az útlemondási biztosítás és a belépők árát!


Belépők:

1. nap:
Kutna Hora, Szent Borbála templom belépő:
felnőtt 120 CZK/fő, 65 év feletti, a 15-26 év közötti: 90 CZK/fő, 15 év alatti 50 CZK/fő
Kutna Hora, Csontkápolna belépő: felnőtt 90 CZK/fő, gyerek, diák és nyugdíjas: 60 CZK/fő

2. nap:
Prága, Hradzsin (vár) "B" túra:
Szt. Vitus székesegyház, királyi palota, Szt. György bazilika, Arany utcácska: felnőtt belépő 250 CZK/fő, diákoknak 26 éves korig, 6-16 éveseknek és 65 éven felülieknek: 125 CZK/fő.
Régi új zsinagóga: felnőtt belépő 200 CZK/fő, kedvezményes 140 CZK/fő. Nyugdíjas belépő nincs!

3. nap:
Hluboká kastély belépő:
felnőtt 220 CZK/ fő, 65 év feletti 160 CZK/fő


A kiránduláshoz szükséges érvényes személyigazolvány megléte!

Utasbiztosítását utazási irodánkban is megkötheti.

Kérjük, jelezzék mielőbb utazási szándékukat!
Ülésrendet készítünk! A jelentkezések sorrendjében az előleg befizetésekor lehet a helyet lefoglalni.