MID Travel Utazási Iroda - KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!

• Bel- és külföldi utazások • Céges utak • Osztálykirándulások • Zarándokutak • Utasbiztosítás
Nyitvatartás: keddtől péntekig 8-10 óra, szerda és csütörtök 15-16 óra. További időpont igény esetén kérjük telefonon egyeztessen velünk.
Cím: 6727 Szeged, Délceg utca 11.
☎: +36204312094 ✉: info@midtravel.hu

Stájerország gyöngyszemei
Graz, Mariazell, Riegersburg és Semmering
2022. július 9-10. (szombattól vasárnapig)

Letöltés PDF formátumban.


Tervezett program:

2022. július 9-án (szombaton) 4 órakor indulunk Szegedről, a Tesco Extra parkolóból. Úti célunk Ausztria keleti tartománya, Stájerország. Első megállónk Riegersburgban lesz, a Zotter csokoládégyár látogatóközpontjában. Josef Zotter mottója: „Mindent a szemnek és a szájnak.” A Csokimozi után megkezdjük a 90 perces sétánkat az üzemben, sok-sok érdekességgel, és még annál is több kóstolóval. A délutánt Ausztria második legnépesebb városában, a tartományi székhelyen, Grazban töltjük. Megismerkedünk a világörökségi helyszínként számon tartott történelmi belvárossal. Útba ejtjük az impozáns városházát, az elegáns középületeket, a középkori formájában megmaradt Fegyvertárat, a Vár-hegy tetején lévő Óratornyot. Szabadprogram után az alpesi környezetben lévő szállásunkra utazunk, ahol vacsorával várnak bennünket.

Július 10. (vasárnap): reggeli elfogyasztása után Ausztria legismertebb zarándokhelyére, Mariazellbe utazunk. A magas hegyek között megbúvó kisvárosban megtekintjük a háromtornyú kegytemplomot, amely Nagy Lajos király kora óta a magyarok egyik legnagyobb búcsújáróhelye, a Magyarok Nagyasszonyának temploma. A templom legfőbb látványossága a híres Mariazelli Madonna kegyszobor. Az 1991-es esztergomi újratemetéséig itt, a Szent László kápolnában nyugodott Mindszenty József hercegprímás. Ezt követően kabinos felvonóval a város felett tornyosuló Bürgeralpe (1270 m) tetejére jutunk fel, ahonnan csodálatos alpesi panoráma tárul elénk. Kora délután a világörökségi listán szereplő semmeringi hegyi vasútvonalon utazunk Mürzzusclagtól Gloggnitzig, Alsó-Ausztria és Stajerország határán, viaduktokon és alagutakon keresztül. Ezt követően indulunk haza. Szegedre érkezés a késő esti órákban várható.

AKCIÓS ÁR: 41.000,-/fő, amely tartalmazza az útiköltséget, az 1 éjszakai szállás díját alpesi szállodában, a félpanziós ellátást és az idegenvezető költségét.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépők árát és az utasbiztosítás árát.

Belépők:
Zotter csokoládé: 19 euro/fő
Várhegyi felvonó: 2.5 euro/fő
Mariazelli felvonó: 20 euro/fő
Semmeringi vonatjegy: kb. 15 euro/fő

A belépőárak tájékoztató jellegűek!

Felszállási lehetőség: Hódmezővásárhelyen, Algyőn, Szegeden és Makón.

Ülésrendet készítünk! A jelentkezések sorrendjében az előleg befizetésekor lehet a helyet lefoglalni.

Fotó: https://www.graztourismus.at/

MID-travel logo MID TRAVEL: KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!