MID Travel Utazási Iroda - KÖZÖSSÉGBEN UTAZUNK!

• Bel- és külföldi utazások • Céges utak • Osztálykirándulások • Zarándokutak • Utasbiztosítás

Nyitvatartás: keddtől péntekig 8-10 óra, szerda és csütörtök 15-16 óra. További időpont igény esetén kérjük telefonon egyeztessen velünk.

Cím: 6727 Szeged, Délceg utca 11.   ☎: +36204312094 ✉: info@midtravel.hu

Székelyföld haladóknak

2020. április 29 – május 3. (szerdától vasárnapig)

Tervezett program:
1. nap: Szeged-Nagylak-Nagyszeben-Segesvár-Székelyszentlélek (560 km)
Indulás 5 órakor Szegedről, a Rókusi krt-i TESCO Extra parkolóból. Folyamatos utazás utazásunkat megszakítjuk városnézéssel Nagyszebennél. Nagyszeben az erdélyi szászok egykori kulturális és kereskedelmi központja volt. 2007-ben Európa kulturális fővárosa volt. A városnézés során megismerkedünk a város fő terével, a patinás palotákkal (pl. Brukenthal palota), a középkori várfalakat védő tornyokkal (Kövér- és Kádár-torony, Fegyverkovácsok- és Fazekasok tornya). Szabadprogram. Este szállásfoglalás és vacsora Székelyszentléleken.

2. nap: Székelyszentlélek-Szováta-Parajd-Korond-Farkaslaka-Székely-szentlélek (80 km)
Reggeli után a nagy múltú Szovátára utazunk, ahol kellemes sétával a heliotermikus Medve-tavat és annak környékét ismerjük meg. Ezt követően ellátogatunk a Szent Ferenc Alapítvány szovátai gyermekotthonába, itt lehetőség nyílik az adományaink átadására. Következő megállónk a parajdi sóbányánál lesz. A bánya buszai szállítják le a látogatókat a sóbánya mélyére. A sóbánya a térség kiemelkedő rekreációs és gyógyászati központja. Útközben megállunk a fazekasságáról ismert Korondon, majd Farkaslakán, Tamási Áron neves erdélyi író (Ábel trilógiák) sírjánál. Közös vacsora a szálláson.

3. nap: Székelyszentlélek–Székelyudvarhely–Gyergyószentmiklós–Gyilkos-tó–Békás-szoros–Székelyudvarhely (200km)
Reggeli elfogyasztása után Székelyudvarhelyre utazunk, útközben megállunk Szejkefürdőn, Orbán Balázs sírjánál. 14 székelykapun keresztülsétálva jutunk el a „Csont báró” domboldalban fekvő sírjához. Székelyudvarhely a legmagyarabb város egész Romániában, lakosságának 94%-a magyar. A városnézés során megismerkedünk a hangulatos főtér patinás épületeivel, emlékműveivel. Ellátogatunk a Székelytámadt- várhoz is. Ezt követően a Nagy-Küküllő és a Sikaszó völgyében haladva érkezünk meg a Gyergyói-medencébe. Gyergyószentmiklóson megtekintjük az örmény erődtemplomot. A várostól keletre helyezkedik el a híres Gyilkos-tó. A partján megismerkedük a tó keletkezésének történetével és legendájával. Szabadprogram (étkezési lehetőség – mics, kürtőskalács). Majd folytatjuk utunkat Erdély északkeleti kapuja felé, a Békás-szoroshoz. Sétát teszünk a félelmetes látványt nyújtó sziklaszurdokban. Ezt követően visszautazunk a szállásunkra, ahol finom vacsorával várnak bennünket.

4. nap: Székelyszentlélek – Csíkszereda – Csíksomlyó – Gyimesbükk – Csíkszentsimon - Székelyszentlélek (250km)
Reggeli után ellátogatunk Székelyföld legjelentősebb búcsújáróhelyére, a csíksomlyói kegytemplomhoz. Áthaladunk a Tolvajos-tetőn, ahol híres csata zajlott János Zsigmond serege és a székelyek között. Csíkszeredában buszos városnézést tartunk (megyeháza, Mikó-vár, „Taps tér”). A város egyik legszebb épülete a Millenniumi templom, amelyet Makovecz Imre tanítványa tervezett. Megtekintjük a híres Mária kegyhelyet, a csíksomlyói kegytemplomot. Tavaly ide látogatott el I. Ferenc pápa. Ezután Erdély keleti kapujához, a Gyimesekben található Ezeréves határhoz utazunk. Végül a csíkszentsimoni Csíki sörgyárat látogatjuk meg. Vacsora a szálláson.

5. nap: Székelyszentlélek – Székelykeresztúr – Segesvár – Csernakeresztúr – Szeged (560 km)
Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben még felidézzük Petőfi Sándor életének utolsó napjait. Elsőként Székelykeresztúrra látogatunk, ahol utolsó estéjét töltötte a lánglelkű költő. Rövid megállót tartunk a segesvári csata emlékművénél. Bem apó vezette sereg itt szenvedett vereséget az orosz hadseregtől. Ekkor látták utoljára Petőfit élve. Ezután az egykori szászváros, Segesvár romantikus, középkori óvárosával ismerkedünk. Fő látványosságok: Drakula szülőháza, diáklépcső, Petőfi szobra. Hazautazás rövid pihenőkkel. Kora délután étkezési lehetőség lesz Csernakeresztúron (2500,-/fő). Szegedre érkezés a késő esti órákban.

Részvételi díj: 52.500,- (törzsutasainknak: 49.900,-/fő) tartalmazza:
• az útiköltséget,
• a 4 éjszakai szállás díját,
• a félpanziós ellátást,
• az idegenvezető költségeit,
• a helyi vezetők díját.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépők árát, az utasbiztosítás költségét, a medveles árát, a csíki sörgyárlátogatást valamint a csernakeresztúri estebédet! Utasbiztosítását nálunk is lehetősége van megkötni. A kiránduláson való részvételhez szükséges érvényes személyigazolvány!

Egyágyas felár: 13.000,-/fő

Bőséges estebéd Csernakeresztúron: 2500,-/fő

Medveles: 3500,-/fő (2 órás program)

Csíki sörgyárlátogatás sörkostólóval: 25 lei/fő

Parajdi sóbánya belépő: 30 lei/fő (felnőtt számára)

EUB biztosítás: 2500,-/fő (felnőtt utas számára)

Utazási irodánkban köthető utasbiztosítás.

Kérjük, jelezzék mielőbb utazási szándékukat!
Ülésrendet készítünk! A jelentkezések sorrendjében az előleg befizetésekor lehet a helyet lefoglalni.